Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΝΤΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ I. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ.


Εξαιρετικής σημασίας γεγονός του φετινού καλοκαιριού απετέλεσε η συναυλία του τμήματος καντάδας της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Κάτω από ένα ξάστερο ουρανό και με τη σελήνη του Αυγούστου να σκορπά γενναιόδωρα το φως της από τις κορφές του Ολύμπου μέχρι τον ορίζοντα της μυθικής θάλασσας της πιερικής γης, μια μουσική πανδαισία κανταδόρικων τραγουδιών συνεπήρε όλους τους παρευρισκομένους.
24 ανδρικές φωνές μας ταξίδεψαν σε εποχές όπου η αγάπη και ο έρωτας ήταν από τις πρωταρχικές αναγκαιότητες της ανθρώπινης φύσης. Τότε που ένα βλέμμα ήταν αρκετό, να κάνει την καρδιά να φτερουγίζει, να σκιρτά και να ονειρεύεται..
Πόθος, πάθος, χαρά, θλίψη, γλυκιά αναμονή, βασανιστική ζήλεια, προσμονή και αμφιβολία όλα συνυφασμένα μέσα στους στίχους γνωστών κομματιών αναζωπύρωσαν τρυφερές αναμνήσεις και μας ταξίδεψαν σε κόσμους νοσταλγικούς μαγικούς και ονειρεμένους.
Οι μουσικοί που συνόδεψαν το σχήμα Δότσιος Διονύσης, Κουτσιμανής Αποστόλης, Σδούγκος Κώστας, Τσίντσιφας Βαγγέλης, και Φωτοπούλου Μαρίκα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, μας ταξίδεψαν στα καντούνια της Κέρκυρας και στις γειτονιές της Αθήνας παίζοντας πλακιώτικη κιθάρα και παντρεύοντας την Επτανησιακή με την Αθηναϊκή καντάδα σε μια πανδαισία ήχων και συναισθημάτων.
Όλα αυτά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου μουσικολόγου, κυρίου Γιώργο Μπελογιάννη, ο οποίος επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση των κομματιών.
Ενός δικού μας νέου ανθρώπου, που χρόνια τώρα, διευθύνει το τμήμα καντάδας.
Χωρίς φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα και συνετά, διδάσκει με επιστημονική κατάρτιση και γνώση τα μυστικά της μουσικής παιδείας και στο χορωδιακό τραγούδι με ιδιαίτερη αγάπη, αξιοπρέπεια και σεβασμό σε αυτό που κάνει.
Ένα μεγάλο μπράβο στην πρόεδρο κυρία Νίκη Παναγούλια και το Δ.Σ της χορωδίας “Ι. Σακελλαρίδης” καθώς και τη δημοτική αρχή του τόπου που στηρίζουν τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους χορωδούς που αφιερώνουν χρόνο και ψυχικό δυναμικό ώστε εμείς οι υπόλοιποι να απολαμβάνουμε τέτοιου είδους θεάματα που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου.
[op9]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.