Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία - αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου.






ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ Η ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΣΣΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΕΛΗΣ
* ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΗ.
* ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Χιλιάδες δημότες αλλά και επισκέπτες κατέκλυσαν το δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας», το βράδυ ανήμερα της Παναγίας, για να παρακολουθήσουν συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Στράτο Διονυσίου. Στην εκδήλωση, που η είσοδος για το κοινό ήταν δωρεάν, τραγούδια του Στράτου ερμήνευσαν τα παιδιά του, Άγγελος και Στέλιος Διονυσίου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Πριν από τη συναυλία, τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ελευθερίου όχι μόνο για να αναφερθεί στον Στράτο Διονυσίου, στην οικογένεια Διονυσίου καθώς και στους χορηγούς, αλλά και συγκινημένος να αποχαιρετίσει την τοπική αυτοδιοίκηση την οποία άρχισε να υπηρετεί από το 1991. Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Γιώργου Ελευθερίου έχει ως εξής:
«Καλησπέρα. Καλώς ήρθατε. Η παρουσία σας δείχνει τη μεγάλη αγάπη στην οικογένεια Διονυσίου. Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί σήμερα αποχαιρετώ τη μεγάλη μου αγάπη, την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία άρχισα να υπηρετώ από το 1991.
Πέρασα καλές και κακές στιγμές, όμως ποτέ δεν έβλαψα άνθρωπο. Προσπάθησα και νομίζω πέτυχα να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους, αυτά τα χρόνια. Αν κάποιον αδίκησα, δεν το έκανα σκόπιμα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου και όλους τους συμβούλους για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του δήμου. Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου που πολλές φορές τους στενοχώρησα μεταφέροντας τα προβλήματα του δήμου στο σπίτι.
Πριν από λίγες μέρες είχαμε τη θεατρική παράσταση «Πλούτος» με τους ηθοποιούς Κώστα Βουτσά, Στάθη Ψάλτη, Τάκη Βαμβακίδη κ.ά., χωρίς φυσικά εισιτήριο για το κοινό. Όμως για να γίνει αυτό, κάποιοι άνθρωποι γίνανε χορηγοί ώστε να καλυφθούν τα έξοδα.
Σήμερα και πάλι σ’ αυτή τη μεγάλη συναυλία η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στράτου Διονυσίου, οι ίδιοι φίλοι βάλανε βαθειά το χέρι στην τσέπη και πρέπει να τους ευχαριστήσω δημόσια. Είναι ο Δημήτρης Κούτρας (εταιρία ΑΚΤΩΡ), ο Νίκος Θεοδωρίδης (εταιρία ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ), ο Νίκος Ελευθερίου (πρατήριο βενζίνης), ο Βασίλης Ορκόπουλος (εταιρία PIONEER), ο Γιώργος Σεβλιάδης (Hotel DION) και ο Κώστας Ζαρζαβατσάκης (εταιρία ΕΛΑΝΗ).
Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε δύο φίλους Λιτοχωρίτες που εγώ τους αποκαλώ «τοπικούς ευεργέτες». Πρόκειται για τον Σάκη Δημητρίου και τον Χρήστο Αντωνέλη. Ο Σάκης, εδώ και πολλά χρόνια, βοηθάει τον δήμο, μουσεία, συλλόγους, πολίτες. Του αξίζει λοιπόν αυτή η ιδιαίτερη τιμή. Ο Χρήστος δεν αρνήθηκε ποτέ όταν του ζητήθηκε η βοήθειά του ενώ και τώρα βοηθάει τον Απόλλωνα Λιτοχώρου για να βγει από το τέλμα των τελευταίων ετών».
Ο κ. Ελευθερίου, στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Φαρμάκη, ο οποίος με σειρά του ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης τονίζοντας ότι είναι σίγουρος πως η βοήθειά τους θα συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον. Ακόμη, ο κ. Φαρμάκης έδωσε αναμνηστικά δώρα (αντίγραφα από το αρχαιολογικό μουσείο Δίου) στους Σάκη Δημητρίου και Χρήστο Αντωνέλη.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε και η δήμαρχος Λιβαδειάς, Γιώτα Πούλου, η οποία είχε κληθεί να παραστεί στην εκδήλωση, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Η κ. Πούλου στον χαιρετισμό της, μεταξύ των άλλων που ανέφερε, συνεχάρη τον Σάκη και την Αργυρώ Δημητρίου για την προσφορά τους στον τόπο.
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκε η Γεωργία Διονυσίου, η Λιτοχωρίτισσα σύζυγος του Στράτου Διονυσίου. Την τιμητική πλακέτα έδωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης. Πλακέτες επίσης δόθηκαν από τους Γιώργο Φαρμάκη και Γιώργο Ελευθερίου στους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου.
Ο κ. Φαρμάκης τιμώντας την οικογένεια Διονυσίου ανέφερε τα εξής: «Λένε ότι το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά. Έτσι συνέβη και με τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου τα οποία κληρονόμησαν από τον πατέρα τους αυτό τον πλούτο της λαϊκής τους φωνής. Όμως σ’ αυτό ίσως να συνέβαλε και το γεγονός ότι στις φλέβες τους κυλάει και Λιτοχωρίτικο αίμα, από την πλευρά της μητέρας τους.
Είναι δε γνωστό σε όλους η μεγάλη παράδοση που έχει το Λιτόχωρο και στην μουσική και στο τραγούδι. Με τους μουσουργούς του, με τα πολλά μουσικά σχήματα, με τις χορωδίες του». Ευχήθηκε δε και του χρόνου το καλοκαίρι να είναι και πάλι κοντά τους οι αδερφοί Διονυσίου και ευχαρίστησε τον Γιώργο Ελευθερίου για την συμβολή του στη διοργάνωση της συναυλίας.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ελευθερίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ζωή και στο έργο του Στράτου Διονυσίου, δεδομένου ότι πολλοί νεότεροι δεν είχαν την τύχη να τον δουν και να τον ακούσουν από κοντά.
Συγκεκριμένα, είπε ότι ο Στράτος Διονυσίου γεννήθηκε το 1935 στη Νιγρίτα Σερρών όπου και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια αφού από νωρίς έχασε τον πατέρα του.
Το 1947 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου και αρχικά ασχολήθηκε με το επάγγελμα του ράφτη, γρήγορα όμως τον κέρδισε το τραγούδι. Η «Φαρίντα» ήταν το πρώτο μαγαζί που τραγουδούσε, οπότε γρήγορα έγινε γνωστός σ’ όλη την Ελλάδα, γι αυτό και κλήθηκε στην Αθήνα για να τραγουδήσει και εκεί.
Αρχικά συνεργάστηκε με τη μεγάλη Καίτη Γκρέυ ενώ στη συνέχεια η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική. Ο Στράτος Διονυσίου ευτύχησε να ερμηνεύσει τραγούδια κορυφαίων συνθετών της εποχής του, όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου κ.ά. Το 1967 συνεργάστηκε με τον Άκη Πάνου με τον οποίο έγραψε τις πολύ μεγάλες επιτυχίες που ο κόσμος τραγουδάει ακόμη και σήμερα.
Επιπλέον, συνεργάστηκε για 10 χρόνια με τον Τόλη Βοσκόπουλο ενώ βοήθησε τον Γιάννη Πάριο στα πρώτα του βήματα.

Έφυγε νωρίς από τη ζωή, το 1990, σε ηλικία 55 ετών. Με τη σύζυγό του Γεωργία απέκτησε 4 παιδιά, τον Άγγελο, την Τασούλα, τον Στέλιο και τον Διαμαντή. 
[op9]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.