Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Γ.Παπαθανασίου: Σ’ όσους πέτυχαν, συγχαρητήρια αλλά και καλή δύναμη για ν’ αντεπεξέλθουν στα έξοδα της φοίτησης!


ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ή ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΕΙ & ΤΕΙ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ, Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εκείνα τα κορίτσια και τα αγόρια που εισάχθηκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, θα ήθελα δημόσια να εκφράσω κάποιες σκέψεις και να κάνω κάποιες επισημάνσεις που θεωρώ ότι είναι επίκαιρες, πρωτίστως όμως να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σ’ όλα αυτά τα παιδιά.
Να συγχαρώ, λοιπόν, όλες τις απόφοιτες και τους απόφοιτους, ιδιαίτερα δε των λυκείων τού δήμου μας (Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς και Κονταριώτισσας), που αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες στη μελέτη των βιβλίων τους και που τώρα εισάγονται σε σχολές που είχαν δηλώσει ότι προτιμούν.
Να συγχαρώ και να σταθώ αλληλέγγυος στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μέσα σ’ ένα εχθρικό γι αυτούς περιβάλλον, συνεχίζουν την προσπάθειά τους στον χώρο της παιδείας.
Θέλω, ωστόσο, να συγχαρώ και εκείνους τους γονείς μαθητών που το προηγούμενο διάστημα ξόδεψαν, από το υστέρημά τους και εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, κάμποσα χρήματα ώστε να είναι όσο γίνεται πιο προετοιμασμένα τα παιδιά τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Θέλω επίσης να τους ευχηθώ να έχουν υγεία και δύναμη για να αντιμετωπίσουν από τώρα και τα νέα έξοδα των παιδιών τους που θα φοιτήσουν σε άλλες πόλεις.
Ακόμη, για όλα αυτά τα παιδιά που κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, να τους ευχηθώ να τα καταφέρουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Και όταν, με το καλό, πάρουν το πτυχίο τους, να ευχηθούμε για την Ελλάδα μας να έχει ξεπεράσει τα δύσκολα και να είναι σε φάση ανάπτυξης, ώστε όλα αυτά τα παιδιά να μπορούν να αξιοποιήσουν τότε τα πτυχία τους, να μπορούν να βρουν δουλειές αντάξιες των κόπων τους και μάλιστα εδώ στην Ελλάδα και όχι στις ξενιτιές.
Τέλος, θα ήθελα να κάνω και μια αναφορά για όλα εκείνα τα παιδιά που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή ή σε κάποιο τμήμα ΤΕΙ. Σε όσα απ’ αυτά τα παιδιά ήθελαν πολύ να μπουν σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας, τους προτρέπω να προσπαθήσουν ξανά. Θεωρώ ότι η προσπάθεια μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ας μην ξεχνούν ότι η ζωή δεν τελειώνει με μια αποτυχία αλλά συνεχίζεται κάθε φορά με μια καινούργια προσπάθεια μέχρι την επιτυχία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Γιώργος Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.