Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλουμε κάθε συντεχνιακή λογική, αλλά αρνούμαστε και κάθε λογική ισοπέδωσης και απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

«Δεν είναι προφανές ότι όταν παίρνει κανείς φορολογικά μέτρα υπό την πίεση των περιστάσεων για να υπηρετήσει άμεσους, δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους βεβαίως και θα κάνει αδικίες γιατί μόνο ένα ενιαίο σύστημα σταθερό, απλό, μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα και να σου επιτρέψει να εξομαλύνεις καταστάσεις. Και είναι η ώρα τώρα αυτό να γίνει» δήλωσε ο Β. Βενιζέλος και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ: για την εκλογίκευση του ΕΝΦΙΑ, στο θέμα της μείωσης της φορολογίας του πετρελαίου, στην ανάγκη να γενικευτεί το θέμα των συμψηφισμών, στο μέτρο της απαλλαγής των πολύ μικρών επιχειρήσεων από το ΦΠΑ, και στην απλούστευση του τρόπου υποβολής των σχετικών συγκεντρωτικών δηλώσεων. «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε να κάνουμε και πως» τόνισε ο Β. Βενιζέλος και αναφέρθηκε στο θέμα της δημόσιας διοίκησης.

«Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλο το προσωπικό προς την κατεύθυνση ενός κράτους που λειτουργεί, που είναι αποτελεσματικό, που προσφέρει στον πολίτη υπηρεσίες, ασφάλεια και ως ρυθμιστικό κράτος και ως κοινωνικό κράτος» είπε και τόνισε πως αυτό δεν ισχύει όταν «διαχέεται ο φόβος και η ανασφάλεια, όταν αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι προτεραιότητες είναι η προστασία του ίδιου του προσωπικού - γιατί νιώθει ότι υφίσταται μια επίθεση- και όχι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η εξυπηρέτηση του πολίτη»

«Καταγγέλλουμε κάθε συντεχνιακή λογική, αλλά αρνούμαστε και κάθε λογική ισοπέδωσης και απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» ξεκαθάρισε ο Β. Βενιζέλος και δήλωσε κατηγορηματικά πως «είμαστε σθεναρά υπέρ της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Αλλά είμαστε κατά του αυτοματισμού και των τυχαίων αποτελεσμάτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.