Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,
σε λίγο που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τις φιέστες παράδοσης και παραλαβής, ορκωμοσίας και επιμόρφωσης, θα αποκαλυφθεί γυμνός ο βασιλιάς. Οι αυταπάτες που δημιούργησαν τα προεκλογικά πυροτεχνήματα θα διαλυθούν για ακόμη μια φορά, γιατί η σκληρή πραγματικότητα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι εδώ.  Τη ζούμε καθημερινά. Είναι μια πολιτική που επηρεάζεται και καθορίζεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία υλοποιείται και μέσα από τους Δήμους.
Ανάμεσά μας, δίπλα μας, γύρω μας, αν κοιτάξουμε, βρίσκεται ο άνεργος, ο απλήρωτος, ο «ωφελούμενος» (έτσι τους βάφτισαν τους εργαζόμενους των προγραμμάτωνμε 5μηνα και 2μηνα στους δήμους).
 Βρίσκεται ο αγρότης που καταστράφηκε από τη φετινή χαλαζόπτωση, ο κτηνοτρόφος που δεν κοιμάται το βράδυ υπό το φόβο της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων και την παντελή έλλειψη προστατευτικών μέτρων από την πολιτεία και το δήμο.
 Βρίσκεται ο αυτοαπασχολούμενος που έβαλε ή ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο μικρομάγαζό του αλλά κι αυτός που πήρε το δρόμο της μετανάστευσης για να βρει ένα μεροκάματο. Ο επαγγελματίας με μικροεπιχείρηση υγειονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος που δούλεψε ίσα με 15-20 μέρες όλο το καλοκαίρι και τρελαίνεται πως θα τα βγάλει πέρα το χειμώνα.
 Βρίσκεται ο εργαζόμενος χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που δεν έχει πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια , αυτός που θα αξιολογηθεί και μετά θα απολυθεί για να δοθούν δομές κι υπηρεσίες των δήμων σε ιδιώτες .
Βρίσκεται ο γονιός που δε θα πάρουν το παιδί του στον παιδικό σταθμό ή που θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη για τη θέρμανση των παιδιών του στο σχολείο.
Λίγο παραπέρα ο συνταξιούχος που από τα λιγοστά λεφτά της σύνταξης πρέπει να θρέψει δυο και τρεις οικογένειες.
Η εικόνα αυτή συμπληρώνεται από τα δεκάδες χαράτσια, διόδια, την φορολόγηση σε ότι κινείται και αναπνέει, ΕΝΦΙΑ το λένε τώρα,   από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τοπικούς φόρους και πρόστιμα.
Ανάμεσά μας όμως βρίσκεται κι εκείνος που είναι αγανακτισμένος από την τραγική εικόνα εγκατάλειψης όλων των χωριών του δήμου μας σε έργα υποδομής αλλά και τη  μετατροπή τους σε απέραντους σκουπιδότοπους, χωματερές και μπαζότοπους. Κι ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τελειωμό.
Πολλοί βέβαια μιλούν για ευλογημένο και προνομιούχο τόπο, για ευκαιρίες ανάπτυξης – αξιοποίησης, επενδύσεις, προγράμματα ευρωπαϊκά (επιλέξιμα), οράματα ... το μόνο που εννοούν -είτε το ξέρουν είτε κάποιοι όχι- είναι η παραχώρηση ή το ξεπούλημα δημοτικών ή δημόσιων εκτάσεων σε μεγαλοεπιχειρηματίες και ιδιώτες και η  ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, αφού πρώτα τις υποβαθμίζουν και τις απαξιώνουν.
Δυστυχώς, η πρώην τοπική αυτοδιοίκηση(και με τον Καποδίστρια και με τον Καλλικράτη) έγινε προέκταση του κράτους, μετατράπηκε σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την εφαρμογή των νόμων και των μέτρων που αποφασίζονται για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα, και τώρα με την κρίση - όπως και πριν από αυτή -, με μνημόνια ή χωρίς, αλλά και μετά την όποια έξοδο από την κρίση. Σε κάθε περίπτωση τα λαϊκά στρώματα ήταν, είναι και θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Αυτό είναι συνέπεια των νόμων που ψηφίζονται και εφαρμόζονται από αυτούς που ο λαός ψηφίζει  τάχα για να το σώσουν .
Τα ωραία λόγια,  οι ευχές και οι  αβροφροσύνες καλές είναι αλλά η πραγματικότητα είναι εδώ και είναι σκληρή. Άλλωστε στο ίδιο έργο είμαστε θεατές τόσα χρόνια...
Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου εκλεγμένοι και μη, συνεπείς και με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών.
θα παλέψουμε  για να εμποδίσουμε μέτρα και αποφάσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας και θα αποκαλύψουμε τους σκοπούς της ασκούμενης πολιτικής από τη Δημοτική Αρχή, όπως και την πολιτική των άλλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς δεν καλλιεργήσαμε ποτέ αυταπάτες, φρούδες ελπίδες, δεν συσκοτίσαμε την αιτία από το αποτέλεσμα. Δεν κάναμε και ούτε πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια για τίποτα και σε κανέναν. Έτσι και τώρα θα είμαστε το μάτι και το αυτί των δημοτών.
 Από τη θέση που μας έδωσε ο λαός του δήμου Δίου-Ολύμπου θα ελέγχουμε, θα αποκαλύπτουμε, θα ενημερώνουμε τον κόσμο μα πάνω από όλα θα παλεύουμε μαζί με το λαό για το δίκιο του.
Άλλωστε αυτό δηλώσαμε και σήμερα: να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού και να αγωνιζόμαστε για το δίκιο του.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα    Κουρίτα

Διονύσης   Αγοραστός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.