Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η Φράση της Εβδομάδας - Αριστοτέλης: Είμαστε αυτό που επαναλαμβανόμενα κάνουμε. Έτσι, η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μιά συνήθεια.


Αριστοτέλης (384–322 πΧ), Έλληνας φιλόσοφος και επιστήμονας γεννήθηκε στα Στάγειρα, στη Βόρεια Ελλάδα. Εντάχθηκε στην Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα και παρέμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των 37. Τα συγγράμματά του καλύπτουν πολλά θέματα, περιλαμβανομένων φυσικής, βιολογίας, ζωολογίας, μεταφυσικής, λογικής, ηθικής, αισθητικής, ποίησης, θεάτρου, μουσικής, ρητορικής, γλωσσολογίας, πολιτικής και κυβερνητικής - και αποτελούν το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα της δυτικής φιλοσοφίας.
Λίγο μετά αφού πέθανε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης έφυγε από την Αθήνα και δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο. Αυτό έδωσε στον Αριστοτέλη πολλές ευκαιρίες και μια αφθονία προμηθειών. Ίδρυσε μια βιβλιοθήκη στο Λύκειο που βοήθησε στην παραγωγή πολλών εκ των εκατοντάδων βιβλίων του. 
Τα έργα του περιλαμβάνουν την πρώτη γνωστή επίσημη μελέτη της λογικής, η οποία ενσωματώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη σύγχρονη τυπική λογική. Όλες οι πτυχές της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη εξακολουθούν να είναι σήμερα το αντικείμενο ενεργούς ακαδημαϊκής μελέτης. Αν και ο Αριστοτέλης έγραψε πολλές κομψές πραγματείες και διαλόγους - ο Κικέρων περιγράφει το λογοτεχνικό ύφος του ως "ένα χρυσό ποτάμι" - θεωρείται ότι μόνο το ένα τρίτο περίπου του πρωτότυπου έργου του έχει διασωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.