Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Η φύση μας έχει καθημερινά ανάγκη...






Ανεβαίνοντας την καθιερωμένη εβδομαδιαία βόλτα στα πιέρια όρη, στην περιοχή «Λιάχα», κοντά στο χωριό Φτέρη, βρεθήκαμε σε μια εικόνα που θα έκανε και τον πιο σκληρό άνθρωπο να δακρύζει. Ένα μικρό ζαρκάδι με κομμένο πόδι φαινόταν ότι ξεψυχούσε μέσα στο δρόμο. Το πήραμε, ειδοποιήσαμε τις αρχές, που έσπευσαν άμεσα και του παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες για να το κρατήσουμε στη ζωή, όπως κι έγινε!
Κανένα ζώο δεν αξίζει θάνατο από αμέλεια και αδιαφορία.  Θέλω να σημειώσω, ότι πέρυσι η Ιταλία τροποποίησε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας υποχρεώνοντας τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με ζώο, καθώς επίσης καθορίζει ως υποχρέωση του κράτους τη μεταφορά του τραυματισμένου ζώου σε κτηνιατρείο.
Στη χώρα μας όλα εξαρτώνται από τη δική μας βούληση. Πρέπει να ενδιαφερθούμε εμείς, να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον ουσιαστικά και όχι με επιλεκτικές ευαισθησίες για το θεαθήναι. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μας για να κρατήσουμε τακτοποιημένα όσα η φύση μας προσφέρει απλόχερα, προκειμένου να αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας, τουλάχιστον, τον καθαρό αέρα.

Στέργιος Πατρής
Πρόεδρος Συλλόγου Δίου Ολύμπου ¨Άγιος Διονύσιος¨

Νεοεκλεγείς πρόεδρος δημ. Κοιν. Καρίτσας με το συνδυασμό ¨ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.