Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πέντε εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library.






Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, οι πρώτες πέντε εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library.

Την Δευτέρα 16 Ιουνίου, γνωρίσαμε τα καινούρια βιβλία που μας έστειλε το Future Library, διαβάσαμε, κάναμε παντομίμα, διασκεδάσαμε.
Την Τρίτη 17 Ιουνίου, ήταν η μέρα του Κρύου και του Ζεστού. Παίξαμε το παιχνίδι κρύο-ζέστη και χωριστήκαμε σε δύο ομάδες κρύβοντας ένα αντικείμενο. Ξεφυλλίσαμε και το βιβλίο «κρύο και ζεστό».
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, διαβάσαμε το βιβλίο: «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα, του Μορίς Σεντάκ» και ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας άγριο τέρας!!!

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση με τίτλο: «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο». Εμείς βγήκαμε στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης μας. Ανακαλύψαμε ένα κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον. Βρήκαμε τα αντίθετα χρώματα, τις αντίθετες πράξεις, τα αντίθετα συναισθήματα. Ξετρυπώσαμε το μικρό και το μεγάλο, το χλωρό και το ξερό...Ύστερα μέσα στη Βιβλιοθήκη, ζωγραφίσαμε τον ελέφαντα και το μυρμήγκι, και γράψαμε μία ιστορία με πρωταγωνιστές του δύο ήρωες.

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο: «Η μέρα του ύπνου και του ξύπνιου». Κοιμηθήκαμε στη Βιβλιοθήκη, αφού ακούσαμε χαλαρωτική μουσική και διαβάσαμε βιβλία για το πως πήρε ο ύπνος ήρωες γνωστών παραμυθιών, όπως την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, ο Κοιμήσης και ο Ροχαλητής, η Ωραία  Κοιμωμένη, Ώρα για ύπνο, Καληνύχτα Ονειρένια, Ένα νανούρισμα για αρκούδες, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Όνειρα γλυκά καληνύχτα παιδάκια ...Χαλαρώσαμε αρκετά και μετά παίξαμε και επιτραπέζια παιχνίδια!!

Κατερίνα Μυλωνίδου – Βιβλιοθηκονόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.