Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΣ: Οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος Άκου Βασίλη…

Οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος Άκου Βασίλη… 

 Στη μια περίπτωση, η δημοτική κοινότητα οργανώνει εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Πλάκας -γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να το πράξει με δικές του δυνάμεις- και δεν «χαλάστηκες» καθόλου. Στην άλλη, οι δημότες –και μάλιστα και επιχειρηματίες, ταυτόχρονα (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Παντελεήμονα)- είδαν κι απόειδαν και συζήτησαν κι αποφάσισαν, ακριβώς επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί -όπως κι εσύ πρώτος παραδέχεσαι-, να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα γιατί πείστηκαν ότι από το Δήμο δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα. 

Και μάλιστα με την θερινή περίοδο ήδη εν εξελίξει. Στην πρώτη περίπτωση, η (συμπολιτευόμενη) δημοτική κοινότητα, «μπαίνει μπροστά», οργανώνει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ δράση και καθαρίζει τα του οίκου της. Στην προσπάθειά της έρχονται αρωγοί οι πάντες: από Πυροσβεστική ως Ολύμπιο Βήμα. Στην άλλη, τη δεύτερη περίπτωση, οι ίδιοι οι πολίτες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ τους άρχοντές μας, συνεννοούνται για να λύσουν ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ το πρόβλημα. Έστω και χωρίς εσένα. 

Και με την ευθύνη τους να τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα. Χωρίς καμία ευθύνη δική σου. Μπορεί εσύ να «χαλάστηκες» μόνο με το ένα γεγονός. Μάλλον επειδή δεν κλήθηκες, έστω να παρακολουθήσεις. Παραδέχεσαι –μάλλον- ότι όταν κάποιος φτάσει να πει «τα σκουπίδια αντιστρατεύονται τα συμφέροντά μου», δεν απευθύνεται αέναα σ΄ αυτόν που αποδείχτηκε ανίκανος να λύσει το πρόβλημα, όπως το παραδέχεσαι και ο ίδιος. Ακόμη κι αν το παραδέχεται με την υποσημείωση ότι αυτό οφείλεται στα …χρέη του Δήμου. 

Η παράταξή ΣΟΥ είναι –στην ουσία- διοίκηση του Δήμου μια εικοσαετία και είναι αυτή η παράταξη και η διοίκηση Τσιφοδήμου και –λένε- διοικήσεις των προτέρων Δήμων της περιοχής μας που δημιούργησαν αυτό το χρέος. Με την παράταξη αυτή επανεκλέχτηκες και –φαντάζομαι- το επέλεξες και πάλι ελεύθερα και αβίαστα… Δεν είναι η πρώτη φορά που το πρόβλημα το συγκεκριμένο απασχολεί τους δημότες. Δεν είναι η πρώτη φορά που μαζεύεις χίλιες άρες-μάρες-κουκουνάρες σ ένα κείμενο, απλώς για να ψελλίσεις κάτι και να δικαιολογηθείς, όσο μπορείς. Ευτυχώς δεν επανέλαβες το σπάνιας δημοκρατικής ευαισθησίας και πολιτικής ευθύνης «μη μου κολλάτε και πολύ γιατί ως ιδιώτης βγάζω πολλά περισσότερα από τα ψωροευρώ που παίρνω ως αντιδήμαρχος…». Αλλά, Βασίλη… άμα «χαλιέσαι», να «χαλιέσαι» για όλα, όχι για τα μισά. Άμα «χαλιέσαι» να χαλιέσαι» με όλους, όχι μόνο με όσους εσύ διακρίνεις ως αντιπάλους. 

Αν διεκδικείς το δικαίωμα της πολυτέλειας να «χαλιέσαι» ενώ ο κόσμος χάνεται, να «χαλιέσαι» με τις αποτυχίες σου κι αν παραπονιέσαι ότι οι 24 ώρες δεν σου φτάνουν, κάν ‘τες 48 και μετά παραιτήσου, ειλικρινά απολογούμενος ότι το πρόβλημα χρειάζεται πλέον …Ηρακλή και το σχετικό άθλο του. Αλλά όταν εσύ «χαλιέσαι» επιλεκτικά, Βασίλη, δικαιούμαστε να το πράξουμε όλοι. Και πολύ περισσότερο, οι διάδοχοί σου στη διοίκηση, Βασίλη. Και με τον τρόπο αυτό, να διαιωνίζετε αυτός ο φαύλος κύκλος εξασφάλισης άλλοθι όλων των άχρηστων αιρετών που δημιουργούν προβλήματα ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, όποιον κι αν ψηφίζουν. Κι αυτό είναι το χειρότερό σου επίτευγμα, Βασίλη. Για να μην αναφέρω ότι ενώ ο κόσμος χάνεται, ενώ ήδη Βασίλη το ΤΑΙΠΕΔ μας παίρνει ό,τι μπορεί και του παραχωρούμε, ενώ το ΞΕΝΙΑ είναι ηδη παρελθόν, Βασίλη…εμείς ασχολούμαστε ακόμα με τα σκουπίδια γιατί δεν καταφέρνουμε ούτε το ελάχιστο: να τα μαζέψουμε και να τα πετάξουμε σε μια βαθιά τρύπα. Που να θέλαμε κι ανακύκλωση, επεξεργασία, που να θέλαμε να βγάζουμε και κέρδος απ τα σκουπίδια μας, Βασίλη… Και πες μου εσυ ποιος φταίει που εν ετει 2014 είμαστε στην κατάσταση που είμαστε. (Ναι ξέρω…. Ο Χονδρόπουλος). 

 Κατάλαβες, Βασίλη; Καλύτερα να κατάλαβες γιατί είμαι πολύ «χαλασμένος» ήδη. ΥΓ1: η μια και μόνη δράση θα καθαρίσει την περιοχή, όσο μπορεί μια και μόνη δράση να καθαρίσει παροδικά μια περιοχή. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, και στις υπόλοιπες παραλίες, πλην αυτής της Πλάκας, γίνεται χαμός από σκουπίδια. 

Σ΄ αυτή που λέμε «Διασταύρωση» γίνεται ακόμη μεγαλύτερος χαμός ΚΑΙ επειδή η τοποθεσία χρησιμοποιείται ως στάση παράνομα κινούμενων στον παράδρομο ΦΟΡΤΗΓΩΝ. Τα σκουπίδια εκεί είναι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ και μολυσματικά και επικίνδυνα για πυρκαγιά. ΥΓ2: ψιλά γράμματα, αλλά μπορεί κι αυτό να είναι μια ένδειξη και των ικανοτήτων των εμπνευστών ή και του χρόνου που δαπάνησαν και της σοβαρότητας με την οποία ασχολήθηκαν: ν αφήσει κάποιος…βήματα στην άμμο…το βλέπω δύσκολο. Πατημασιές, ναι εύκολα αφήνει. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και καλή ξεκούραση, Βασίλη. 

Βγάλε τα δυο μηνάκια και μετά ησύχασε, γιατί μάλλον δεν θα μας λείψεις καθόλου. Κι οταν λέω "μας", εννοώ όλων των δημοτών, όχι χωρισμένων σε τμήματα. Εκτός κι αν με πείσεις ότι οι χίλιοι τόσοι που σε ψήφισαν δεν εχουν κανενα πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.