Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

To ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αγαπητοί φίλοι,

27 έως 29 Ιουνίου θα διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού στην Αλεξανδρούπολη.

Κεντρικό ζήτημα του συνεδρίου θα είναι και οι θέσεις μας σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής. Όποιος/α από εσάς επιθυμεί να καταθέσει συγκεκριμένες απόψεις σε κάποιον από τους 13 τομείς όπως αυτοί αναλύονται στο συνημμένο έγγραφο, θα πρέπει να το πράξει μέχρι τις 10/6.

Παρακάτω επίσης θα βρείτε οδηγίες συμμετοχής στο συνέδριο.

Κάθε μέλος μπορεί να εκλεγεί μέσα από τις τοπικές επιτροπές που συντονίζονται από τις τριμελείς επιτροπές. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται τον τρόπο να έρθετε σε επαφή με τους συντονιστές της περιοχής σας παρακαλώ απευθυνθείτε στους κεντρικούς συντονιστές.
 Ευχαριστώ,
 Μιχάλης Θεοχάρης
Κεντρικοί Συντονιστές ανά γεωγραφικό τομέα ευθύνης:
•  Ανδρέας Αθανασάκης, andreas.athanasakis@gmail.com, Αιγαίο
•  Ηλίας Τασόπουλος, iltasopoulos@ymail.com ,Στερεά Ελλάδα, Δυτικό Τομέα Αττικής, Δυτική Αττική
• Μιχάλης Θεοχάρης, theocharism@gmail.com, Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία, Βόρειο Τομέα Αττικής
• Δημήτρης Κυριακόπουλος, jimkiriak@gmail.com,  Κεντρικό Τομέα Αττικής, Νότιο Τομέα Αττικής, Ανατολικό Τομέα Αττικής, Τομέα Πειραιά.
• Παναγιώτης Πασπαλιάρης, ppaspal@hotmail.com, Πελοπόννησο , ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
• Ράνια Λιανού, lianou.rania@gmail.com, Θεσσαλία , ΑΝ. Μακεδονία & Θράκη
• Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, konstantina.iliopoulou@gmail.comΙόνιο, Ήπειρος
Ο διάλογος για τις θέσεις μας κορυφώνεται. Όλοι όσοι ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να καταθέσετε συγκεκριμένες απόψεις το συντομότερο δυνατό και σίγουρα μέχρι τις 10/6 καθώς η κάθε ομάδα θα πρέπει να παραδώσει τις θέσεις της εγκαίρως.

Όποιος/α θέλει μπορεί να υποβάλει θέσεις σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί, ακολουθώντας όμως τον εξής τρόπο υποβολής:
  • Περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης (200 λέξεις)
  • Ένα ή περισσότερα επιτυχημένα παραδείγματα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό (best practice / βέλτιστη πρακτική) (400 λέξεις)
  • Τελική πρόταση (άλλες 400 λέξεις).

Κάθε ομάδα θα παραδώσει ένα ή περισσότερα κείμενα ανάλογα με το εύρος των θεμάτων που την απασχόλησαν. Επί παραδείγματι η ομάδα Παιδείας μπορεί να συντάξει ένα έγγραφο έως 1000 λέξεις για τη μέση εκπαίδευση και άλλο ένα έγγραφο χιλίων λέξεων για τα ΑΕΙ.

Αρχίστε λοιπόν, σεβόμενοι όμως το κοινό τρόπο υποβολής – 200 λέξεις για την παρούσα κατάσταση – 400 λέξεις για τα παραδείγματα – 400 λέξεις πρόταση.

Συμμετέχοντες με δικαίωμα ψήφου
  1. Προσωρινοί Συντονιστές των Τοπικών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα, που έλαβαν μέρος στην αρχική λειτουργία του κόμματος και στην οργάνωση των Ευρωεκλογών.
  2. Μέλη του κόμματος εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος με τις εξής εκλογικές διαδικασίες
    1. Σε κάθε Τοπική Επιτροπή, εκλέγεται ένα άτομο ανά 5 ψηφίσαντες. Επί πλέον εκλέγονται κατά σειρά ψήφων τόσες γυναίκες ώστε το τουλάχιστον 30% των αντιπροσώπων της Τοπικής Επιτροπής να είναι γυναίκες. Για παράδειγμα εάν σε μια Τοπική Επιτροπή ψηφίσουν 150 άτομα, εκλέγονται 30. Αν όμως οι γυναίκες που εκλέχτηκαν είναι μόνο 6, προστίθενται οι επόμενες κατά σειρά ψήφων 5 γυναίκες, οπότε το σύνολο των εκλεγμένων από αυτή την Τοπική Επιτροπή θα 35 άτομα (γυναίκες 11, ποσοστό 31,4%). Στην περίπτωση αυτή όποτε ισοβαθμούν σε αριθμό ψήφων δύο ή περισσότερα άτομα στην τελευταία θέση, εκλέγονται όλα.
    2. Για τη διενέργεια της εκλογής οι Προσωρινοί Συντονιστές, εντοπίζουν κατάλληλο χώρο για τη Συνέλευση των μελών, προμηθεύονται κάλπη, και φροντίζουν για όλες τις απαραίτητες οργανωτικές λεπτομέρειες κατά την ημέρα της εκλογής και κατά το χρονικό διάστημα της ψηφοφορίας, που θα οριστούν από την προσωρινή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΟΕΣ).
    3. Μέχρι τη μέρα της Συνέλευσης των μελών η ΟΕΣ αποστέλλει στους Προσωρινούς Συντονιστές τον εκλογικό κατάλογο, δηλαδή τον κατάλογο των μελών της Τοπικής Επιτροπής που είχαν εγγραφεί στο κόμμα έως την 31/5/2014 και έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και να εκλεγούν.
    4. Κατά τη Συνέλευση των μελών, προεδρεύουν αρχικά οι Προσωρινοί Συντονιστές μέχρι να εκλεγεί τριμελές Προεδρείο της Συνέλευσης από μέλη τα οποία δεν θα βάλουν υποψηφιότητα. Το Προεδρείο μόλις εκλεγεί ανοίγει κατάλογο υποψηφίων Συνέδρων. Οποιοδήποτε μέλος που αναφέρεται στον εκλογικό κατάλογο μπορεί να δηλώσει υποψήφιος για Σύνεδρος. Ο κατάλογος κλείνει μέσα σε ένα ημίωρο μετά από το οποίο κανείς δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Η δήλωση υποψηφιότητας μπορεί να γίνει και από αντιπρόσωπο αν ο ενδιαφερόμενος δεν προλάβει να βρίσκεται στο χώρο της Συνέλευσης έγκαιρα με γραπτή εξουσιοδότηση.
    5. Μόλις κλείσει ο κατάλογος υποψηφίων το Προεδρείο ετοιμάζει ενιαίο ψηφοδέλτιο βάζοντας αλφαβητικά τα ονόματα των υποψηφίων. Αναπαράγει το ψηφοδέλτιο σε τόσα αντίγραφα όσα τα μέλη του εκλογικού καταλόγου ψηφοδελτίων.
    6. Από την ώρα που έκλεισε ο κατάλογος υποψηφίων και μέχρι την ώρα που θα αρχίσει η ψηφοφορία, τα μέλη εισηγούνται, συζητούν και αποφασίζουν για τα τρία σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους. Τα οποία θα παρουσιαστούν στο συνέδριο.
    7. Κατά την ψηφοφορία, η οποία διαρκεί όσο χρόνο χρειάζεται για να ψηφίσουν οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα της Συνέλευσης, το Προεδρείο δίνει ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων σε κάθε μέλος που προσέρχεται να ψηφίσει παραδίδοντας την ταυτότητά του ή άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοποίησής του, διαγράφοντας το όνομά του από τον εκλογικό κατάλογο.
    8. Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να βάλει μόνο έναν σταυρό. Τα ψηφοδέλτια δεν μπαίνουν σε φάκελο αλλά διπλώνονται μια φορά και ρίχνονται στην κάλπη υπό την επίβλεψη μέλους του Προεδρείου το οποίο επιστρέφει στον ψηφίσαντα το έγγραφο ταυτοποίησής του.
    9. Όταν λήξει η ψηφοφορία, ανοίγεται η κάλπη και καταγράφονται οι σταυροί προτίμησης. Για συμμετοχή στο Συνέδριο εκλέγεται ο αριθμός των ατόμων που ορίζεται παραπάνω στο σημείο 1.1. Μετά τη λήξη της διαδικασίας, το Προεδρείο συντάσσει πρακτικό με τα ονόματα των εκλεγμένων Συνέδρων καθώς και τα τρία σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή και το στέλνει στην ΟΕΣ.
  3. Σε κάθε Τοπική Επιτροπή μετά από εισήγηση των Προσωρινών Συντονιστών και τη σύμφωνη γνώμη της ΟΕΣ επιλέγεται ένας νέος 18 έως 25 ετών από κάθε Τοπική Επιτροπή. Στις Τοπικές Επιτροπές στις οποίες θα ψηφίσουν περισσότερα από εκατό μέλη θα επιλεγούν δύο νέοι.
  4. Εκλεγμένοι Ευρωβουλευτές του κόμματος καθώς και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.

 
Copyright © * |To Potami |* All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.