Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ.


Επιδείνωση του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από τις επόμενες ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος της χωρας.

Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα ξεκινούν από τα δυτικά και τα βόρεια αλλά βαθμιαία να επεκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ιδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (30-05-2014) αναμένονται στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που και πάλι θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ.

Το Σάββατο (31-05-2014) παρά την εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές δεν αποκλείεται κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το πρωί στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να συνεχιστούν.

ΠΗΓΗ: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.