Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο

Ρένα Δούρου: Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο


•    Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο, κόντρα όχι μόνο στις προβλέψεις που εν πολλοίς αυτές τις πετύχαμε πια, αλλά και κόντρα στα συμφέροντα.
•    Η εκλογική νίκη ήταν η αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτό τον πόλεμο και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.
•    Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να μη χρειαστεί, ποτέ, ποτέ σε καμία περίπτωση να πω εκείνο το περιβόητο μεταπολιτευτικό, «παραλάβαμε καμένη γη».

•    Ετοιμάζουμε λοιπόν ομάδες ώστε  να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση 1η Σεπτεμβρίου να διαχειριστούμε ειλημμένες αποφάσεις. Για τους επομένους τρεις μήνες η ομάδα η οποία έχει δώσει πια τα εχέγγυα ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική και αποτελεσματική με τους δικούς μας όρους προς όφελος των πολιτών όχι γενικά και αόριστα, θα εργαστεί με εκείνον τον τρόπο ώστε να μη συζητάμε μόνο για το Ελληνικό αλλά να έχουμε τη μεγάλη εικόνα που, πιστέψτε με, είναι πάρα πολύ μεγάλη η εικόνα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

«Ρ. Δούρου: Καλημέρα σε σας και στους ακροατές σας.
Κ. Αρβανίτης: Εγώ σας άκουσα με μεγάλη προσοχή στα Προπύλαια -δεν άντεξα ήρθα- και εσάς και τον κ. Τσίπρα αλλά πιο  πολύ εσάς τα αυτιά μου ήταν επάνω σας και επαναλάβατε ότι δεν θα κάνετε πίσω στις βασικές σας αρχές που είναι ο αέρας, οι παραλίες, τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων ή κατάλαβα λάθος;
Ρ. Δούρου: Ναι, ίσως γιατί καμιά φορά ούτε εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα καχυποψίας το μείζον. Και το μείζον δεν ήταν να μπω επικεφαλής  μιας ιστορίας που απλά θα χαλάσει την σούπα των προβλέψεων ή των έτοιμων από τα πριν των δελτίων τύπων της συγκυβερνήσεως.
Η τιμητική για μένα πρόκληση και πρόσκληση να ηγηθώ της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής» ήταν από την αρχή και παραμένει το να αλλάξουμε τα πράγματα. Και για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο, κόντρα όχι μόνο στις προβλέψεις που εν πολλοίς αυτές τις πετύχαμε πια, αλλά και κόντρα στα συμφέροντα και νομίζω  ότι θεωρούσα ότι αυτό θα είχε ξεχαστεί. Και έχετε απόλυτο δίκιο να το επισημαίνετε γιατί δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ούτε εμείς, ότι τώρα ξεκινάει ο πόλεμος, ο πραγματικός πόλεμος και απλά ότι η εκλογική νίκη ήταν η αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτό τον πόλεμο και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.
Κ. Αρβανίτης: Κυρία Δούρου, έλεγα και για να είμαι ακριβής και σαφής ότι η νίκη σας στην περιφέρεια ουσιαστικά μπλοκάρει τα ξεπουλήματα. Αυτό είναι σαφές για μένα και γι’ αυτό ήταν τόσο έντονη η μάχη και χυδαία πολλές φορές.
Ρ. Δούρου: Η αλήθεια είναι ότι δεν γίναμε καθόλου σοφότεροι από τους τέσσερις μήνες της προεκλογικής μάχης ως πολίτες σε σχέση με τα διακυβεύματα. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνουμε διότι αν εξαιρέσετε εμάς και κάποιες άλλες περιφερειακές παρατάξεις που προσπαθούσαμε να φέρουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, που αφορούν τα ζητήματα του αιγιαλού και όχι μόνο βέβαια, όλοι οι υπόλοιποι επιδίωκαν την οξύτατη αντιπαράθεση. Και όπως λέτε δημοσιογραφικά, να είναι στο παραπολιτικό και όχι στο πολιτικό και αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Διότι συζητώντας για οτιδήποτε άλλο μα οτιδήποτε άλλο, οι πολίτες δεν θα ήταν σε θέση να ψηφίσουν με γνώμονα το ποιος θα προασπίσει τα συμφέροντά τους.
Κ. Αρβανίτης: Να ρωτήσω. Τρέχουν ήδη διαγωνισμοί τύπου ΣΔΙΤ, λέω για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων εσείς θα παραλάβετε τον Σεπτέμβρη
Ρ. Δούρου: Ναι, είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά θέματα.
Κ. Αρβανίτης: Τι γίνεται με αυτά όμως;
Ρ. Δούρου: Εμείς ήδη από χθες, γιατί δεν έχουμε ξεκουραστεί, ήδη από χθες λοιπόν με όλους όσους συνεργάστηκαν με πραγματικά συγκινητικό τρόπο  πολύ συγκινητικό τρόπο, χωρίς κανενός είδους ιδιοτέλεια χωρίς να έχουν συνδέσει την εργασία με το ενδεχόμενο ανάληψης κάποιου είδους εξουσίας,  ετοιμάζουμε ομάδες ώστε να παρακολουθούμε γιατί  δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρατε είναι και τα θέματα του νέου ΕΣΠΑ.
Κ. Αρβανίτης:  Σωστά.
Ρ. Δούρου: Τα οποία δεν είναι τόσο απλά, είναι πάρα πολύ σύνθετα και δυστυχώς επαναλαμβάνω δεν είχαμε την ευκαιρία παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον διημείφθη ο δημόσιος διάλογος ακροθιγώς να αναφερθούμε. Ετοιμάζουμε λοιπόν ομάδες ώστε  να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση 1η Σεπτεμβρίου να διαχειριστούμε ειλημμένες αποφάσεις .
Κ. Αρβανίτης:  Αυτό είναι το θέμα κυρία Δούρου που ρωτώ, υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει ο κ. Σγουρός και η σημερινή  πλειοψηφία σε υπογραφές τέτοιες στο τετράμηνο αυτό που να δεσμεύουν θεσμικά πια τη νέα ηγεσία της περιφέρειας;
Ρ. Δούρου: Κατ’ αρχάς κύριε Αρβανίτη ήδη υπάρχουν τέτοιου είδους αποφάσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω σε αυτή τη φάση μετά λόγου γνώσεως είναι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να μη χρειαστεί, ποτέ, ποτέ σε καμία περίπτωση να πω εκείνο το περιβόητο μεταπολιτευτικό, «παραλάβαμε καμένη γη». Εμείς τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα κάνουμε διακοπές.
Κ. Αρβανίτης: Θα κάνετε επικοινωνία με τον κ. Σγουρό; Όχι στο επίπεδο παράδοσης παραλαβής, αλλά να του επισημάνετε τέτοια ζητήματα δηλαδή
Ρ. Δούρου: Βεβαίως πρέπει να γίνει εκ των πραγμάτων και όπως σημείωνα χθες σε κάποιους συναδέλφους σας, εμείς έχουμε διαβάσει καλά τον Καρλ Σμιτ και γνωρίζουμε τη διάκριση του πολιτικού αντιπάλου από εκείνη την μανιχαϊστική διάκριση εχθρού-φίλου.
Εδώ, λοιπόν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά ζητήματα για να παίζουμε με τον τρόπο με τον οποίον προσπάθησαν οι αντίπαλοί μας μαζί με τη συνέργεια ορισμένων δημοσιογράφων να παρουσιάσουν οξύτατη αντιπαράθεση
Κ. Αρβανίτης: Κλείνω με το Ελληνικό και με τον προβληματισμό μου, εκεί το σύστημα χωρίς εισαγωγικά έχει δώσει πολύ μεγάλη μάχη δεν του βγήκε μια φορά με τον Γκορτζίδη στο Ελληνικό, δεν του βγήκε δεύτερη φορά με τον Γκορτίζη Ελληνικό Αργυρούπολη, του βγήκε αυτή τη φορά και δεν είναι προσωπική μου γνώμη η ιστορία του δυσάρεστου περιστατικού που καθόρισε τα πράγματα στο Ελληνικό. Υπήρχε λυσσαλέα μάχη για να χάσει ο Γκορτζίδης, χάθηκε αυτός ο δήμος και για λίγο χάθηκε και η Ηλιούπολη υπάρχει το μεγάλο θέμα του παραλιακού μετώπου κυρία Δούρου πια.
Ρ. Δούρου: Θέλω να σας πω, ότι το ελληνικό συνοψίζει αλλά δεν έχουμε στραμμένα τα μάτια μας μόνο στο Ελληνικό. Είναι μια εξαιρετικά έξυπνη παρελκυστική πολιτική ώστε να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Δεν είναι μόνο το Ελληνικό. Επομένως, λοιπόν, σας επαναλαμβάνω ότι για τους επομένους τρεις μήνες η ομάδα η οποία έχει δώσει πια τα εχέγγυα ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική και αποτελεσματική με τους δικούς μας όρους προς όφελος των πολιτών όχι γενικά και αόριστα, θα εργαστεί με εκείνον τον τρόπο ώστε να μη συζητάμε μόνο για το ελληνικό αλλά να έχουμε τη μεγάλη εικόνα που πιστέψτε με είναι πάρα πολύ μεγάλη η εικόνα .
Κ. Αρβανίτης: Λένε πολλοί, νομίζω το είπε και ο κ. Τσίπρας και νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί του, είναι το πρώτο μεγάλο παράδειγμα πως θα διοικήσει, θα κυβερνήσει το είπατε εσείς η Αριστερά.
Ρ. Δούρου: Είναι και γι’ αυτό από το βράδυ της Κυριακής ξημερώματα Δευτέρας τουλάχιστον στην περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής περισσεύει το αίσθημα ευθύνης και λιγότερο η νικηφόρα διάθεση.
Κ. Αρβανίτης: Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς καλή επιτυχία εύχομαι.
Ρ. Δούρου: Ευχαριστώ πολύ. Οι ευχές δεν ξέρετε πόσο πολύτιμες είναι».


Το Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.