Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σχολικός Διαγωνισμός Θεατρικής Αφίσας για το έργο Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ


Σχολικός Διαγωνισμός Θεατρικής Αφίσας για το έργο Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ - Συμμετοχές έως 6/6 (28/5/2014)

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
στα πλαίσια προετοιμασίας της παράστασης
ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες
για τη θεατρική περίοδο 2014-2015
διοργανώνει:

  Σχολικό Διαγωνισμό Θεατρικής Αφίσας
για το έργο “ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες”, του Ιουλίου Βερν για μαθητές της Πέμπτης τάξης  Δημοτικού Σχολείου.

 
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στα πλαίσια της καινούριας παραγωγής του με τίτλο “ Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες ” του Ιουλίου Βερν που πρόκειται να ανέβει από την  Παιδική Σκηνή στο Βασιλικό Θέατρο την θεατρική περίοδο 2014 -2015, διοργανώνει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Θεατρικής Αφίσας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης τάξης Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, με θέμα “ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες”, ένα ταξίδι με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.


Οι μαθητές θα πρέπει να αποδώσουν εικαστικά την έννοια του ταξιδιού στις πέντε ηπείρους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να έρθουν κοντά στην έννοια της συνδημιουργίας και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας θεατρικής αφίσας. Η ανάδειξη του νικητήριου έργου θα αποτελέσει την κεντρική αφίσα προβολής της θεατρικής παραγωγής καθώς και την εφαρμογή της σε banner, έντυπα και καταχωρήσεις σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ομαδική και σε επίπεδο σχολικής τάξης.

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” θα είναι μια παράσταση συνδημιουργίας, φέρνοντας τα παιδιά κοντά σε όλα τα στάδια της θεατρικής παραγωγής, μέχρι αυτή να φτάσει να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό. Μέσα από ένα κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην ολοκλήρωση της θεατρικής διασκευής και να συμβάλλουν ενεργά στη σκηνοθεσία, στις χορογραφίες ακόμα και στην ολοκλήρωση σκηνικών και κουστουμιών.

 

Στα παιδιά της τάξης της οποίας το έργο θα βραβευτεί, θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την παράσταση “ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” για την θεατρική περίοδο 2014 -2015.

Προδιαγραφές Έργου:
Μέγεθος αφίσας: 40 Χ 30 cm (προσανατολισμός οριζόντιος ή κατακόρυφος)
Τεχνοτροπία: Ελεύθερη
Στην αφίσα θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται ο τίτλος του έργου (ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες) και το όνομα του συγγραφέα (Ιούλιος Βέρν).

Προδιαγραφές φακέλου αποστολής:
Ο φάκελος πρέπει να περιέχει:
α) το πρωτότυπο έργο, τοποθετημένο σε σκληρή επιφάνεια 50Χ40 cm και
β) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ εγγεγραμμένα σε χαρτί Α4 τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου και όλα τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν για την δημιουργία της αφίσας.

Κριτήρια επιλογής
Κριτήρια επιλογής της θεατρικής αφίσας που θα βραβευθεί θα είναι η πρωτοτυπία και η ικανότητα μετάδοσης του μηνύματος.

Προθεσμία υποβολής φακέλου
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων θεωρείται η Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή να παραδοθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου - Διοικητικό Τμήμα (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00) στην διεύθυνση:
 
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Εθνικής Αμύνης 2
τκ 54621
Για τον διαγωνισμό θεατρικής αφίσας
Υπόψιν  Γραφείο Πρωτοκόλλου - Διοικητικό Τμήμα (8ος όροφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.