Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για τον 11ο Olympus Marathon 2014.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για τον 11ο Olympus Marathon 2014, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος 44 χιλιομέτρων και 3.200 θετικής υψομετρικής στην Ελλάδα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο, το βουνό των θεών στις 29 Ιουνίου 2014. Συνολικά 620 αιτήσεις συμμετοχής έχουν γίνει δεκτές μετά και από την λήξη της προθεσμίας των εγγραφών των συμμετεχόντων από χώρες του εξωτερικού. Οι φετινές προεγγραφές συνοδεύτηκαν με ρεκόρ αριθμού αιτήσεων από κατοίκους Ελλάδας, γεγονός που αφενός είχε ως αποτέλεσμα να μη δοθεί η έγκριση συμμετοχής μετά και από το τέλος της διαδικασίας των επιλαχόντων σε περίπου 140 φίλους τους αγώνα, αφετέρου προβλημάτισε σοβαρά τους διοργανωτές του αγώνα, οι οποίοι και δεσμεύονται να συζητήσουν -αναζητήσουν λύσεις για αυτό το θέμα.
Στην εκκίνηση του ΟΜ 2014 θα σταθούν 104 ξένοι αθλητές από 28 χώρες του κόσμου, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του αγώνα. Πολυπληθέστερη χώρα σε συμμετοχές, για μια ακόμα φορά η χώρα της Ρουμανίας (με 40 συμμετέχοντες).

Στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2014 ξεχωρίζουν ο νικητής του ΟΜ 2013 Δημήτρης Θεοδωρακάκος (της Salomon Hellas), o τρίτος νικητής του ΟΜ 2013 Γιάτσεκ Μπόγκοτς (της Kassimis Training), ο Νίκος Καλοφύρης (της The North Face), o Χρήστος Μαυρίκιος (της Odlo- La Sportiva) o οποίος και θα εκπροσωπήσει τον ΟΜ στο Solukumbu trail 2014. Στον αγώνα αναμένεται να πρωτοστατήσει και ο νικητής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2013 Αλέξανδρος Φωτιάδης (της Salomon Hellas).
Μεταξύ των γυναικείων συμμετοχών ξεχωρίζουν τα ονόματα της 2ης νικήτριας του ΟΜ 2013 Λόρας Ρεπσένκο (της Odlo- La Sportiva- Ostragon), της 3ης νικήτριας Αμαλίας Ματθαίου, η οποία και θα εκπροσωπήσει τον ΟΜ στο Solokumbu trail 2014 ως η 1η Ελληνίδα νικήτρια του ΟΜ 2012 και της Ιρένας Μαλιμπόρσκα - Κυριάκου η οποία θα σταθεί για 11η φορά στην εκκίνηση του αγώνα! Στον αγώνα αναμένεται να πρωτοστατήσει επίσης το νέο μέλος της ομάδας της Salomon Hellas Μαρία Μαλάΐ, όπως και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2013 Ασημίνα Συλαίου (της GoSport-P.I- Medicore).
Για 5η συνεχόμενη χρονιά η εταιρία BUFF βρίσκεται στο πλευρό του Olympus Marathon ως Χρυσός Χορηγός, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα το Limited Edition Original Buff που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτούς.   
Χρυσός χορηγός του αγώνα, η εταιρία SΑLOMON, προσφέρει στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2014 το φετινό αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. H εταιρία θα έχει παράλληλα έντονη την παρουσία της στον αγώνα, μιας και θα παραβρεθεί σε αυτόν σύσσωμη η ομάδας της Salomon Hellas, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο, Νίκο Κωστόπουλο, Slavomir Matra, Νίκο Σιδερίδη και Μαρία Μαλάι.
Η εταιρία PΟWER BAR (Αφοί Δημητριάδη) για 5η συνεχόμενη χρονιά θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τα υψηλής ποιότητας ενεργειακά gel που θα βρίσκονται σε τρεις σταθμούς τροφοδοσίας.
Πιστές στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τους αθλητές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου θα είναι όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια της πολύτιμες υπηρεσίες τους στους Συμμετέχοντες του ΟΜ, όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα βρίσκεται σε καίρια σημεία της διαδρομής, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κατερίνης, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λιτοχώρου, Καρίτσας και Λεπτοκαριάς, η Ένωση εθελοντών πυροσβεστών Δήμου Δίου και ο Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης.
Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Olympus Marathon πραγματοποιείται με την αρωγή της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Δίου – Ολύμπου.
 
Από την οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2014
Λιτόχωρο, 28/05/2014
 
 
 
 


!cid_image001_jpg@01CD11B0.jpg OLYMPUS MARATHON
Running with the gods
Mount Olympus, Litochoro, Greece
11th edition, 29 June 2014
Olympus Marathon Official fb Pageaaa

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.