Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου - Ολύμπου

  



Η τελευταία επιδρομή με φόλες κατά των αδέσποτων στο Λιτόχωρο ανάγκασε ζωόφιλους συμπολίτες μας να καταγγείλουν το γεγονός στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Ελληνική Αστυνομία. Την καταγγελία συνυπέγραψαν 400 περίπου δημότες και -με αίτηση 25 συνδημοτών μας- το θέμα έφτασε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίασή του πριν τις εκλογές.

Στη συνεδρίαση αυτή, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι
-          παρόμοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον, ειδικά μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα δικαιώματα των ζώων
-          πρέπει άμεσα το πρόβλημα των αδέσποτων να αντιμετωπιστεί ή να αρχίζει να αντιμετωπίζεται, με πρωτοβουλία του Δήμου που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για την εφαρμογή του παραπάνω νόμου
-          οι ζωόφιλοι –αν και δεν είναι μέρος του προβλήματος- θέλουν να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν στη λύση του προβλήματος, όπως ήδη πράττουν ατομικά και χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση
-          εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, επιβάλλεται κάποιες πρώτες ενέργειες να είναι άμεσες και καίριες, έστω για να ανακουφίσουν από τις χειρότερες παραμέτρους του προβλήματος.
Επίσης, υπήρξε η δέσμευση όλων ότι παρανοϊκές πρακτικές -όπως οι φόλες- δεν αποτελούν πλέον επιλογή, υπεύθυνων και μη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου του, Γιώργου Κωτούλη, να δημιουργηθεί άμεσα επιτροπή με τη συμμετοχή αντιδημάρχου, της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και εκπροσώπου των ζωόφιλων, η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει κάποια άμεσα μέτρα, αλλά και να σχεδιάσει τα όσα επιβάλλονται για την εφαρμογή του νόμου. Ταυτόχρονα, ο Δήμος ανέλαβε να εντοπίσει ακίνητο στο οποίο θα δημιουργηθεί το απαραίτητο καταφύγιο αδέσποτων. Οι ζωόφιλοι ανέλαβαν την υποχρέωση να συνδράμουν όπου και όπως μπορούν, ενώ ο Δήμος θα διαθέσει και τα ισχνά –έστω- κονδύλια για την απαραίτητη συνεργασία με κτηνιάτρους. Πρώτο και άμεσο βήμα, ο εντοπισμός και η στείρωση των θηλυκών αδέσποτων, ώστε να μην υπάρξει η επόμενη γενιά που θα διαιωνίζει το πρόβλημα. 

Επίσης, οι ζωόφιλοι ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο ότι συμπολίτης μας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων για κατοικίδια, ανέλαβε να συγκεντρώσει προσφορές εταιρειών για δωρεές σε τροφές και φάρμακα, για την ενίσχυση του καταφυγίου αδέσποτων του Δήμου.

Εκπρόσωπος των ζωόφιλων στην επιτροπή ορίστηκε η Μαρία Ζολώτα που εκπροσώπησε και τους 400 συνδημότες μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων –και για την επιτάχυνση των διαδικασιών- η δημιουργία ζωοφιλικού συλλόγου που να καλύπτει ολόκληρο το Δήμο.

Φυσικά και κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο και για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους ζωόφιλους του Δίου-Ολύμπου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα για τη δημιουργία του συλλόγου, αλλά και όλους τους συνδημότες μας να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Ειδικά, επαγγελματίες και επιχειρηματίες και του τουρισμού, αφού το πρόβλημα έχει επιπτώσεις και στην εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας στους μόνιμους ή μη επισκέπτες του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε :
Μαρία Ζολώτα  2352081329 & 81800 , 6973210687
και zolotam@hol.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.