Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΛΣΑ ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ: Ένα γιατί που ζητά απάντηση απ΄τον καθένα μας.

Λιτόχωρο, Κυριακή 27-04-2014

Ένα γιατί που ζητά απάντηση  απ΄τον καθένα μας.

Το τραγικό   των ημερών μας συμβάν , έφερε την κοινωνία της μικρής μας πόλης  σε μια κηδεία   πολύ διαφορετική   από  όλες τις άλλες, που το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ,μετά το αρχικό σοκ ,η απόλυτη σιγή. Στη λαοσύναξη της τελετής(παρέστησαν όσοι το άντεξαν) αντάμωνες πρόσωπα βουβά ,σαστισμένα, βλέμματα θολά, λες  και ο καθένας μας ήταν εκεί ολομόναχος  με μόνη τη Φανή απέναντί του. Οι συζητήσεις και τα σχόλια  δεν είχαν καμιά θέση, αφού ο καθένας μας προσπαθούσε να απαντήσει  το βασανιστικό γιατί του απονενοημένου διαβήματος. Μέσα σε τόσο πλήθος,  με το σώμα   να ακολουθεί  βαρύθυμα το  τελετουργικό , με το νου και την ψυχή να αναζητούν βασανιστικά  απαντήσεις, η σκέψη γρήγορα έφευγε από τα όποια προσωπικά και οικογενειακά αίτια, για να  αναλυθεί σε κοινωνικές και προπαντός πολιτικές αιτίες, που μέσα στην πολύβουη και γεμάτη άγχος  καθημερινότητά μας τις εντοπίζουμε ,χωρίς όμως προσπάθεια  αυτοκριτικής και έμπρακτης ανατροπής.
Η τετραετία της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης άλλαξε ριζικά τις ζωές όλων μας . Πέρα από την οικονομική κατάσταση, ξεγύμνωσε την αδούλευτη ψυχή μας και  ξεσκέπασε τα λάθη  της γενιάς  μας που αστόχαστα  πρόβαλε πρότυπα  ρηχά και πλάνα, επιζητώντας την καλοπέραση, το βόλεμα ,την ευκολία και προπαντός τον ατομικισμό. Πρότυπα που εδραίωσαν  τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) και γαλούχησαν  έναν ολόκληρο λαό  να  κρίνει και να κατακρίνει , καταλήγοντας στο τέλος να ……….εγκρίνει (υπερψηφίζοντας) τους καταστροφείς του!!!!
Κι  ενώ το  σαθρό οικοδόμημα του συστήματος φανέρωσε τις ρωγμές του ,η απόγνωση ,ο φόβος μα κυρίως ο εγωισμός εμποδίζουν την ανατροπή  του και τείνουν να χειραγωγήσουν για πολλοστί  φορά  τον  ψηφοφόρο. Μα τα όρια στένεψαν ,η φωτιά απειλεί την πόρτα μας. Η ανεργία αχρηστεύει  χιλιάδες νέους, η λεηλασία των εισοδημάτων  ενονόματι του χρέους οδηγεί τον κόσμο σε απόγνωση. Επιβάλλεται η κινητοποίηση  και δράση όλων μας, και ιδιαίτερα των  νέων παιδιών που αλλοίμονο  αν  δεν  αντιληφθούν έγκαιρα πόσο ρηχαίνει  τη ζωή τους η αδιαφορία, η συναλλαγή , η υποτέλεια  και πόσο την ομορφαίνει η περηφάνια, η δικαιοσύνη, η συμμετοχή.



Οι σκέψεις αυτές δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας αν δεν συνοδεύονταν από τη συνειδητή απόφαση να διαθέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας ,με την υποψηφιότητά μου στο Συνδυασμό <<Αλλαγή Πορείας>> , με επικεφαλής τον  Ρεμπατσιό   Άρη και συνυποψηφίους  μου ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που απαρτίζουν  το ψηφοδέλτιο με απόλυτη ανιδιοτέλεια.
·       Η  τριαντάχρονη υπηρεσία μου στο Λύκειο του Λιτοχώρου, ας είναι η εγγύηση  για τις καλές μου προθέσεις……….
·       Η απειρία μου  για τα Δημαρχιακά  ας αποτελέσει πλεονέκτημα για να δούμε την πραγματικότητα  με άλλη ματιά…….
·       Και σίγουρα η Ψήφος σας  ας  αλλάξει  το σκηνικό  που το συνθέτουν τα ίδια πρόσωπα , με τις γνωστές τακτικές και το συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που δυσαρεστεί πολλούς.

                                                           Κάλφογλου  Έλσα
                                                                  φιλόλογος 

                                                                      ….συνεχίζεται……

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.