Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Γιάννης Καρακίτσιος: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Γράφει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρακίτσιος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας του Δήμου, η έλλειψη δυνατότητας του Δήμου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας,  η παντελής εγκατάλειψη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ως απόρροια θέσπισης και εφαρμογής  του «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη και οδήγησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην απαξίωση.
Η απερχόμενη δημοτική αρχήπαρέμενε απαθής   παρατηρητής της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της περιοχής και  της ζωής των δημοτών της.
Η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» δεν έρχεται ως σωτήρας του Δήμου. Έρχεται για να οργανώσει και να  διαμορφώσει ένα  κίνημα των ίδιων των δημοτών για τους ίδιους τους δημότες. Καλεί όλους τους πολίτες σε ένα ταξίδι ανατροπής όλων των πολιτικών που υποβαθμίζουν την ζωή μας, γιατί δεν πάει άλλο!
Εμείς δεσμευόμαστε δημόσια απέναντι στους κατοίκους του Δήμου  Δίου- Ολύμπου  ότι ,ως δημοτική αρχή,  μαζί με όλους τους δημότες θα πρωτοστατήσουμε, θα αγωνιστούμε και θα αναπτύξουμε  τέτοιες δράσεις που  θα  δίνουν  ανάσα και περιεχόμενο στην καθημερινή μας ζωή.
Θα πρωτοστατήσουμε και θα αγωνιστούμε για τη  βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών στα χωριά του Δήμου μας,για την ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος  του Δήμου μας προς όφελος της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας,, για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού πλούτου της περιοχής μας, για τη δημιουργία συνθηκών που θα μας επιτρέπουν να κάνουμε τον τόπο μας ομορφότερο και καλύτερο.

Η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», ως δημοτική αρχή, θα ξεκινήσει μια μακρά και επίπονη διαδικασία ώστε  να διώξει την ασχήμια από τις ζωές μας και θα αντιμετωπίσει τον τόπο μας ως πεδίο δημιουργίας.

Μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια άλλη προοπτική για το Δήμο Δίου – Ολύμπου.
Τον δρόμο μάς τον δείχνει ο ίδιος ο τόπος μας και οι δυνατότητές του!


Γιάννης  Καρακίτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.