Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ: Υπήρξε αναποτελεσματικότητα στη διοίκηση που στηρίχθηκε στις «πελατειακές» σχέσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΙΟΒΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ


Τις θέσεις, τις προτάσεις και τη φιλοσοφία του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου.

Η κα Παυλίδου ανέφερε ότι πρόκειται για μία καθαρά αυτοδιοικητική κίνηση, ανεξάρτητη από οποιανδήποτε κεντρική πολιτική προσπάθεια, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που δεν στέκονται στην απόγνωσή τους και την κλονισμένη εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, αλλά θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στη διακυβέρνηση της χώρας. Σε όλους εκείνους που δεν επιλέγουν τον εύκολο δρόμο της απόρριψης και της οργής, αλλά θέλουν να παλέψουν για την επόμενη μέρα.

«Το όνομά μας «Πολίτες Μπροστά» περιλαμβάνει όλη τη «φιλοσοφία» του εγχειρήματός μας» τόνισε η κα Παυλίδου. «Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους ενεργούς πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διακυβέρνηση του τόπου. Που δεν διστάζουν να αναλάβουν ευθύνες. Είναι ευκαιρία, για όλους εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους, που έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να αναδιοργανώσουμε την πολιτική μας ζωή πρέπει να αποβάλουμε την κρατικοδίαιτη αντίληψη του παρελθόντος και να ξαναγράψουμε τις θέσεις μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.»

Παράλληλα επεσήμανε ότι την προσπάθεια αυτή εκτίμησαν, ήδη, κάποιες πολιτικές δυνάμεις και εξέφρασαν τη στήριξή τους.

«Το σχήμα ωστόσο δεν είναι κλειστό» διευκρίνισε. «Η στήριξή μας από κάποια πολιτικά σχήματα δεν σημαίνει εξάρτηση. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πορευθούμε αυτοδιοικητικά. Θεωρώ άλλωστε ότι και ο κόσμος θα ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Για το λόγο αυτό εμείς απευθύνουμε έκκληση σε όλους».
Απαντώντας, εξάλλου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας μέχρι σήμερα, υπό τις προηγούμενες διοικήσεις, διευκρίνισε ότι «υπήρξε αναποτελεσματικότητα στη διοίκηση που στηρίχθηκε στις «πελατειακές» σχέσεις».». 

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε «όλοι οι αντίπαλοί μου είναι πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όλοι έχουν παρελθόν. Θα πρέπει, λοιπόν, πρώτα να απολογηθούν και μετά να υποσχεθούν».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, στις επαφές που έκανε ήδη με φορείς σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσε ότι «στα χρόνια της πλασματικής ευμάρειας, η διοίκηση θεωρούσε ότι μπορούσε να πορευθεί ανέμελα και δεν ενδιαφέρθηκε να είναι αποτελεσματική στη μείωση των δαπανών, στη χρήση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ή νέων τεχνολογιών. Θέματα που σήμερα είναι επιβεβλημένα με δεδομένο ότι η περιφέρεια είναι τεράστια και απαιτεί ευελιξία».

Στην παρουσίασή της προς τους δημοσιογράφους, η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» ανέπτυξε ακόμη τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμά της για την περιφέρεια με στόχο μία αποτελεσματική διοίκηση.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πολύ πλούσια σε παραγωγικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, με ξεχωριστή ταυτότητα και μπορεί να υποστηρίξει αναπτυξιακούς στόχους, βασισμένους στην αειφορία, στην εξωστρέφεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη» επεσήμανε η ίδια. «Αυτό που απαιτείται είναι συνοχή στην κεντρική κατεύθυνση ώστε να μην βλέπει κανείς αποσπασματικά, με τοπικιστική αντίληψη, την περιοχή του, αλλά να έχουμε συνέργειες σε περιφερειακό επίπεδο. Μόνο έτσι θα βρούμε λύσεις. Μέσα από την προώθηση όλης της περιφέρειας συνολικά. Η χώρα μας, δεν είναι η χώρα του ’50 και του ’60, αλλά χώρα μορφωμένων πολιτών με απαιτήσεις. Αρκετά μας έχουν ταλαιπωρήσει, μέχρι σήμερα, τα ιδεολογικά ‘μαγαζάκια’ του παρελθόντος».

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου ρωτήθηκε επίσης για την πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, υπογραμμίζοντας: «Εγώ έφυγα πολύ χαρούμενη από τη συνάντηση που είχα με τον κ. Μπουτάρη. Η δήλωσή του ήταν πολύ ανθρώπινη και πολύ υποστηρικτική. Θεωρώ ότι η επιλογή και η ψυχή του είναι με μας».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την πορεία του έργου του μετρό, η κα Παυλίδου τόνισε ότι είχε, χθες βράδυ, συνάντηση με τον διευθυντή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ο οποίος της ανέφερε ότι, παρά τον θόρυβο, το σύνολο σχεδόν των εργασιών συνεχίζεται κανονικά, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ξεπερασθούν όλα τα προβλήματα.


Από την πλευρά της η κ. Παυλίδου δήλωσε ότι: «Οι λύσεις στο θέμα του μετρό πρέπει να βρεθούν άμεσα. Τα προβλήματα επιβάλλεται να ξεπερασθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (κράτος, περιφέρεια, δήμοι, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και εργολάβοι) να συνεργασθούν στη βάση του δημοσίου συμφέροντος, του συμφέροντος της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.