Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ Η ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΙΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα παιδιά που θ’ αλλάξουν την “ιστορία” του Δενδροποτάμου η Νιόβη Παυλίδου

H απόσταση από τον Δενδροπόταμο έως τις ΗΠΑ αποδεικνύεται πολύ... μικρή όταν αναλαμβάνουν να τη διανύσουν παιδιά με δημιουργικές ιδέες και θέληση για μάθηση. Το απέδειξαν οι δέκα μικροί Roma, ηλικίας 10 έως 15 χρόνων, που με τη βοήθεια του πατέρα Αθηναγόρα από τον “Φάρο του Κόσμου”, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21 Απριλίου στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ και οι μικροί “επιστήμονες” πετούν, ήδη, από τη χαρά τους.

Στη δημιουργική αυτή παρέα βρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά”, Νιόβη Παυλίδου. Οι μικροί μαθητές, μαζί με τον πατέρα Αθηναγόρα, εξήγησαν στην κα Παυλίδου τον τρόπο που κατασκεύασαν το ρομπότ τους, το οποίο έχει ως θέμα “Τα σεισμογενή ρήγματα”. Το δημιούργημά τους το παρουσίασαν σε πρόσφατο διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη όπου απέσπασαν διάκριση για την έμπνευση και την πρωτοτυπία της κατασκευής. Οι διοργανωτές, όμως, εντυπωσιάσθηκαν ακόμη περισσότερο όταν πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για παιδιά Roma που, με εισαγγελική εντολή, βρήκαν καταφύγιο στον “Φάρο του Κόσμου”.

Αυτά τα παιδιά θα αλλάξουν την “ιστορία” του Δενδροποτάμου” εξήγησε στην κα Παυλίδου ο πατέρας Αθηναγόρας. “Μέσα από την εκπαίδευση και πιάνοντας στη συνέχεια δουλειά, θα αλλάξουν τη νοοτροπία στην περιοχή”.
Στον Δενδροπόταμο υπάρχουν 800 ανήλικα παιδιά, αρκετά από τα οποία ανήκουν σε παραβατικές οικογένειες, ενώ κάποια από τα παιδιά που ζουν στο “φιλοξενείο”, προέρχονται από “ανύπαρκτο” οικογενειακό περιβάλλον. Εδώ, με τη βοήθεια 300 εθελοντών από όλη την περιφέρεια και με τη συνδρομή ιδιωτών, που διαχειρίζονται οι ίδιοι τις δωρεές τους, ο πατέρας Αθηναγόρας κατάφερε να τους χαρίσει την οικογενειακή ζεστασιά και τη φροντίδα που στερήθηκαν. Τους προσφέρουν φαγητό, βοηθούν στην προετοιμασία των μαθημάτων και προσπαθούν να τους δώσουν τις ευκαιρίες που δεν θα είχαν ποτέ στη ζωή τους.

Μόνον οι σπουδές και η ένταξη σε μία διαφορετική κοινωνία, θα δώσει διεξόδους στα παιδιά του Δενδροποτάμου” επισήμανε από την πλευρά της η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες “Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου. “Γιατί μόνον με τη μόρφωση και με τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη “μοίρα” στην οποία ήταν καταδικασμένα. Βέβαια, στην όλη προσπάθεια, είναι πολύ σημαντική και η εθελοντική προσφορά, που αποδεικνύει ότι αυτές οι δομές κρατούν την κοινωνική συνοχή”.


Πάντως, τα παιδιά ζήτησαν ως “δώρο” από την κα Παυλίδου να μεσολαβήσει για να επισκεφθούν την έδρα της ρομποτικής στο ΑΠΘ και φυσικά η ίδια τους το υποσχέθηκε. Παράλληλα ο πατέρας Αθηναγόρας απήθυνε έκκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα, να τους βοηθήσει με την προσφορά εκπαιδευτικού υλικού για τη συνέχιση της δύσκολης προσπάθειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.