Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις διώξεις εργαζομένων και κατοίκων της ΠΕ Πιερίας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων


Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών


Θέμα: Διώξεις εργαζομένων και κατοίκων της ΠΕ Πιερίας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων.


Κλιμακώνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τις διώξεις σε βάρος των κατοίκων διαφόρων περιοχών της χώρας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων. Μάλιστα στο πλαίσιο της προσπάθειας τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στο συνεχές χαράτσωμα του λαού, στις 28 Μάρτη σέρνονται στα δικαστήρια 7 κάτοικοι της Πιερίας.
Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση στις 29 Γενάρη 2012 στα διόδια Λεπτοκαρυάς αντιδρώντας στα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια των διοδίων.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων εργαζομένων και κατοίκων στα διοδο-χαράτσια, είναι φανερό ότι στοχεύει στον εκφοβισμό τους, προκειμένου να αποδεχτούν την απαράδεκτη αύξηση και επέκτασή τους. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει τα υπέρογκα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων, στους οποίους έχει παραδώσει με ληστρικές συμφωνίες τη λαϊκή περιουσία των μεγάλων δημόσιων δρόμων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
  • Να παύσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.
  • Να καταργηθούν επιτέλους τα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια και να εμποδιστεί η προωθούμενη επέκτασή τους με τη δημιουργία νέων σταθμών.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης


Ελένη Γερασιμίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.