Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τιμητική υποδοχή του Διονύση Πασχάλη στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.










* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ κ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣE ΣΥΝΑΝΤΗΣEIΣ ΤΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ.


Εξαιρετικές εντυπώσεις σε εκπροσώπους του Αμερικανικού Κογκρέσου φαίνεται να άφησε η επίσκεψη του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατά το προηγούμενο διάστημα, η οποία σχολιάστηκε θετικά τόσο από Αμερικανούς αξιωματούχους όσο και από Έλληνες της εκεί Ομογένειας, καθώς αποτυπώθηκε σε δημοσιεύματα που παρουσιάστηκαν σε εκεί έντυπα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Πασχάλης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους Gus Bilirakis (R-FL), Carolyn Maloney (D-MD), John Sarbanes (D-MD), Dina Titus (D -NV) και Niki Tsongas (D-MA). Κατά την επίσκεψή του τον συνόδευαν ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου κ. Νίκος Λαρυγάκης, η Νομική Σύμβουλος κ. Γεωργία Πολύζου και ο Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Στέλιος Κυριμλής.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κυριμλής, οι Γερουσιαστές επιφύλαξαν τιμητική υποδοχή στον κ. Πασχάλη κατά την είσοδό του στο Καπιτώλιο, τον καλωσόρισαν εγκάρδια, τον φιλοξένησαν στα γραφεία τους και του αφιέρωσαν ικανό χρόνο για συνομιλίες γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα όμως συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν τη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, κυρίως σε ιστορικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις προοπτικές του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η Ανωτάτη Αρχή του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια κανονικής συνεδρίασης στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Διονύσης Πασχάλης, τίμησαν τον ίδιο καθώς και όλο το διοικητικό συμβούλιο, προσφέροντας τιμητική πλακέτα, για την μορφή και πορεία που έχουν δώσει στο Αλεξάνδρειο και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τα μέλη της Ανωτάτης Αρχής διαπίστωσαν με μεγάλη συγκίνηση πως το Ίδρυμα όχι μόνο πληροί πλέον επάξια τους σκοπούς οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στο καταστατικό του, αλλά και εκπληρώνει το όραμα των Απανταχού Μακεδόνων: Αγκαλιάζει και προωθεί την αληθινή ιστορία του τόπου μας, την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό μέσα από διάφορες δράσεις.
Ο πρώην Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής και ιδρυτικό μέλος του Δ.Ι.Μ.Α. Δρ. Σεραφείμ Παπαγιάννης, οι πρώην πρόεδροι της Ανωτάτης Αρχής Παναγής Μητούλης, Φώτης Γερασόπουλος, Πάνος Σπηλιάκος, ο νυν Αντιπρόεδρος Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, ο Νομικός Σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλάκης και ο Γραμματέας Στέλιος Κυριμλής ομόφωνα εξήραν το έργο που επιτελεί ο πρόεδρος κ. Πασχάλης και τα μέλη του συμβουλίου της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Ο Δρ. Σ.Παπαγιάννης χαρακτηριστικά τόνισε: «τα ολόθερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Πασχάλη! Επιτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο! Θέλουμε να γνωρίζει πως όλοι μας τασσόμεθα στο πλευρό του», ενώ ο πρώτος πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής και οραματιστής αυτού του έργου, ο κ. Παναγής Μητούλης, φανερά συγκινημένος, πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος, γιατί το έργο που οραματίστηκα γίνεται πραγματικότητα. Έχουμε στο πλευρό μας έναν δυναμικό πρόεδρο ο οποίος σε λίγο μόνον χρονικό διάστημα κατόρθωσε πολλά τα οποία συνάδουν με τους σκοπούς του καταστατικού μας, αλλά και με το όνειρο των Μακεδόνων να καταστεί το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ένας φάρος που θα εκπέμπει πολιτισμό».
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Γκατζούλης και ο Δρ. Μπαλτατζής, όσο και η κ. Μητκώνη συνέδραμαν γενναιόδωρα υποστηρίζοντας το έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα.

ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Έλληνες Μακεδόνες της Νέας Αγγλίας τον κ. Πασχάλη στο Newton της Μασαχουσέτης, όπου δόθηκε δεξίωση προς τιμή του. Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής, κ. Νίνα Γκατζούλη, συνδιοργανώτρια της βραδιάς, καλωσορίζοντας τον κ. Πασχάλη τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε στο πλευρό μας έναν δυναμικό πρόεδρο που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε πολλά. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο του». Η δε κ. Ροδή Μητκώνη, επίσης συνδιοργανώτρια της δεξίωσης και Κυβερνήτης της περιοχής Νέας Αγγλίας της Παμμακεδονικής Ένωσης, ανέφερε: «Παρακολουθούμε το έργο που γίνεται στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσω της νέας τεχνολογίας και αναπτερώθηκαν τα όνειρά μας γι αυτό το έργο. Κύριε Πασχάλη, είμαστε μαζί σας».
Ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης ευχαριστώντας τους παραβρισκόμενους για την όμορφη βραδιά, επισήμανε: «Το Ίδρυμα έχοντας ως εφόδιο την ενότητα των Απανταχού Μακεδόνων στηρίζει και προωθεί δυναμικά την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Πατρίδας μας».

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Πασχάλης συμμετείχε και σε μία ακόμη τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του, όταν ο κ. Σωτήριος Γεωργιάδης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωραφιτών «Μέγας Αλέξανδρος», η κ. Ροδή Μητκώνη Κυβερνήτης Νέας Αγγλίας της Παμμακεδονικής Ένωσης και η κ. Θεοδώρα Πιρπερή Πρόεδρος των Θυγατέρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου του πρόσφεραν τιμητική πλακέτα για το έργο που επιτελείται στο σπίτι των απανταχού Μακεδόνων, καθώς και μια γενναιόδωρη χρηματική δωρεά για τις ανάγκες του Αλεξανδρείου. Η εκδήλωση διεξάχθηκε σε ζεστή ατμόσφαιρα και με την εκτίμηση και σεβασμό έκδηλο στα πρόσωπα όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.