Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 7 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


Στις 28 Μάρτη 2014 δικάζονται 7 κάτοικοι της Πιερίας που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε κινητοποίηση στις 29 Γενάρη 2012 στα διόδια Λεπτοκαρυάς αντιδρώντας  στα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια των διοδίων.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων εργαζομένων και κατοίκων στα διοδιο-χαράτσια, είναι φανερό ότι στοχεύει στον εκφοβισμό τους, προκειμένου να αποδεχτούν την απαράδεκτη αύξηση και επέκτασή τους. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει τα υπέρογκα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων, στους οποίους έχει παραδώσει με ληστρικές συμφωνίες τη λαϊκή περιουσία των μεγάλων δημόσιων δρόμων. 
Τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Πιερία κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση του λαού μας και των παιδιών του προς τη δουλειά τους, το σχολειό τους, τα νοσοκομεία κλπ, ενώ προβλέπονται  νέες αυξήσεις για το μέλλον καθώς και η κατασκευή πλευρικών διοδίων στον Πλαταμώνα ως το Σεπτέμβρη του 2015.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου αγωνίζεται ενάντια στις προκλητικές αυξήσεις-φωτιά των διοδίων και την τοποθέτηση νέων από την συγκυβέρνηση.
Λέμε όχι στα διάφορα δήθεν «εναλλακτικά» σχέδια, που προτείνουν κατά καιρούς υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, δήθεν ανεξάρτητοι, αλλά πραγματικά εξαρτημένοι  από τα πολιτικά κόμματα της Ε.Ε.   (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για "επιβολή αναλογικών διοδίων". Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την -με τον ένα ή άλλο τρόπο- παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει για τους δρόμους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και του εργατικού λαϊκού κινήματος για:

  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
  • Να μην κατασκευαστούν παράπλευρα διόδια στον Πλαταμώνα.
  • Ελεύθερη χρήση των εθνικών δρόμων οι όποιοι πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό και όχι αντικείμενο εμπορευματοποίησης.
  • Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η υποψήφια  δήμαρχος
Κατερίνα   Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.