Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Δίου - Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη, για την 25η Μαρτίου


Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό.
Από τη μια γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας αλλά και όλης της χριστιανοσύνης και από την άλλη την Επανάσταση του 1821 που γράφτηκε στις χρυσές σελίδες της νεότερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας.
Ο μακρύς και δύσκολος αγώνας των αγωνιστών του 1821 αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα προς  μίμηση για επαναστάσεις και εξεγέρσεις ανά τον κόσμο , για τον αγώνα των αδυνάτων ενάντια στους δυνατούς, τόσο για τη δίψα για ελευθερία, όσο και για την πίστη πως η θέληση για ένα καλύτερο αύριο μπορεί να χρειαστεί μακρύ και δύσκολο αγώνα.
Σήμερα, θεωρώντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας ως δεδομένη, οφείλουμε να αγωνιστούμε με βάση  τα νέα δεδομένα της εποχής.
Για να είμαστε μια χώρα ισχυρή, πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και αυτόνομοι. Η ελευθερία άλλωστε προκύπτει από τον συνεχή αγώνα για επιβίωση,  με πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά μας.
Για να αλλάξουμε τη ζωή μας για να επαναφέρουμε την πατρίδα μας σε πορεία παράλληλη με  τις υπόλοιπες ισχυρές δυνάμεις στην Ευρώπη και στον κόσμο πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε εμείς. Να ξεκινήσουμε τον αγώνα από κάθε γειτονιά, από κάθε δήμο.
Στα κελεύσματα των καιρών απαντάμε με αποφασιστικότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία έχοντας ως βασικές μας αρχές τη διαφάνεια, την ισονομία και την αλληλεγγύη. Με αυτό το τρίπτυχο ιδανικών και το ανάλογο πλαίσιο αρχών και θέσεων καταφέρνουμε ενωμένοι να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας ενάντια στη γκρίνια και στη μιζέρια.
Δυνατά, κάνουμε το άλμα στην επόμενη ημέρα, έτοιμοι για νέες και νικηφόρες καθημερινές μάχες δίπλα στους συνδημότες μας!

Χρόνια Πολλά,
Γιώργος Φαρμάκης
Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Υπ. Δήμαρχος και επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης»


*Στη φωτογραφία, η ιστορική σημαία από την κορυφή του Ολύμπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.