Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.


Η Λαϊκή Συσπείρωση σας καλεί σε σύσκεψη-συζήτηση
τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ.,
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου,
με θέμα τις εκλογές του Μάη.

Συνδημότες, συνδημότισσες

3 χρόνια μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι συνέπειές του είναι ολέθριες για τα λαϊκά στρώματα. Καθημερινά καλούμαστε να πληρώνουμε υπέρογκα τέλη, φόρους, χαράτσια, πρόστιμα. Ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες, τομείς υγείας, παιδείας, πρόνοιας. Η δουλειά έγινε ζητιανιά με ημερομηνία λήξης 2 μηνών. Οι εργασιακές σχέσεις έγιναν  «λάστιχο»  ή «ελεημοσύνη» από «Κοινωφελή Προγράμματα». Η δημόσια ή δημοτική περιουσία με πρόσχημα την «αξιοποίηση», τις «επενδύσεις» έχουν μπει στο στόχαστρο των μεγαλοεπιχειρηματιών .
Οι προειδοποιήσεις, που εκφράσαμε προεκλογικά, για τον «Καλλικράτη» και το ρόλο της τοπικής διοίκησης, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Οι επιπτώσεις του «Καλλικράτη» και του ρόλου της τοπικής διοίκησης, τις βιώνουν όλοι  στο πετσί τους και πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Σήμερα και μάλιστα μπροστά στις εκλογές, πολλοί θα βρεθούν «αντικαλλικρατικοί» για να ψαρέψουν ψήφους σε θολά νερά.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε, ότι η μάχη των τοπικών εκλογών δεν είναι μάχη μεταξύ παραγόντων, ρουσφετολογικών δικτύων ή ανιδιοτελών «επωνύμων» και ανεξάρτητων – ακομμάτιστων «καλών παιδιών» που νοιάζονται για τον τόπο τους, αλλά μια μάχη πολιτική. Είναι μάχη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής τάξης , των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας , των γυναικών, των ανέργων και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

 Όλοι όσοι βγαίνουν με την μάσκα του ανεξάρτητου, του αυτοδιοικητικού, θέλουν να αποποιηθούν τις κομματικές τους ταυτότητες για να μην λογοδοτήσουν για τις πολιτικές των κομμάτων τους, που οδήγησαν και  οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση. Δεν τολμούν να πουν ότι έχουν σχέση με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα και ότι οι ίδιοι την υπηρέτησαν πιστά. Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια,  με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα αξιοποίησε την παρουσία της  για να υπερασπιστεί, ν’ αποκαλύψει,  ν’ αποτρέψει τα αντιλαϊκά τους σχέδια και κυρίως να ενεργοποιήσει το λαϊκό παράγοντα. Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες στα χέρια τους. Τη λύση και τη διέξοδο την έχει ο ίδιος ο λαός όταν συνενωθούν εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία, σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, να διεκδικήσουν ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, σε ρήξη με την πολιτική του Κράτους,  της Περιφέρειας και του Δήμου.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.