Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ







Το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: «Αξιοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας προκειμένου να προβάλουμε την Πιερία. Είμαι σίγουρη ότι και αυτή η προσπάθεια θα έχει θετικά αποτελέσματα στην προώθηση και προβολή όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας»



Εκδήλωση για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας,  για την προγραμματική περίοδο  2014-2020,
πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece Α.Ε.,  κ. Ανδρέα Ανδρεάδη,  του Γενικού   Διευθυντή  της Marketing Greece Α.Ε., κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, της Sales Manager της Marketing Greece Α.Ε., κ. Μαρίας Τζάνου,  της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Αφροδίτης Λέινα καθώς και πλήθος επαγγελματιών και εμπλεκόμενων  φορέων του τουριστικού κλάδου της Πιερίας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece Α.Ε.,  κ. Ανδρέας Ανδρεάδης,  παρουσίασε την εταιρεία και ανέπτυξε το πρόγραμμα- αποστολή της, τη φιλοσοφία και τη στρατηγική που ακολουθεί,  αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στο ρόλο της στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την τόνωση του τουρισμού και κατ΄επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης.



Ο  Γενικός  Διευθυντής της Marketing Greece Α.Ε., κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, παρουσίασε  στους παριστάμενους της εκδήλωσης την υψηλής ποιότητας διαδραστική πλατφόρμα διεθνών προδιαγραφών www.discovergreece.com, που ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και πρακτικές ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσα από την οποία θα ενισχυθεί η προβολή της Πιερίας και θα αναδειχθεί καλύτερα το ποικίλο τουριστικό της προϊόν. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στο κοινό  ζωντανά το εν λόγω website και ένα πρότυπο- σχέδιο για την προώθηση της Πιερίας, αξιοποιώντας τα ισχυρά χαρακτηριστικά του τόπου,  όπως είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και φυσικά το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.


Όπως, επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους  της Marketing Greece, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία  για την υλοποίηση της στρατηγικής του είναι: οι δημόσιες σχέσεις και διάδοση συναρπαστικών ιστοριών, η διαδικτυακή παρουσία με υποστήριξη κρατήσεων, η οργάνωση και συμμετοχή σε διεθνή τουριστικά events και η δικτύωση των ελληνικών προορισμών με την τουριστική βιομηχανία και τις αγορές-στόχους. Άλλωστε, ανέλυσαν ότι ο στρατηγικός  σχεδιασμός  της Marketing Greece  αφορά και τη συμβολή της εταιρείας στην  εθνική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη, ορίζοντας συγκεκριμένες δράσεις όπως είναι 1) η δημιουργία ενός σύγχρονου και «ισχυρού» χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις και θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη μείωση της εποχικότητας, την αύξηση των εσόδων και την προσέλκυση πελατών υψηλής ποιότητας 2) ο ολοκληρωμένος και αποτελεσματικός σχεδιασμός μάρκετινγκ με συστηματικά στοχευμένες ενέργειες και ο προσδιορισμός συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων 3) ο σχεδιασμός προωθητικών προϊοντικών ενεργειών, με τη χρήση σύγχρονων προωθητικών μέσων, ο εμπλουτισμός και η συστηματική προώθηση του brand «Ελλάδα», μέσω της δομημένης «προϊοντικής» επικοινωνίας 4) η ενεργητική διαχείριση της εμπειρίας του επισκέπτη και 5) ο προσδιορισμός των δράσεων και του ρυθμιστικού πλαισίου που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των υποδομών και των δεξιοτήτων της τουριστικής βιομηχανίας.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξήρε την «αποστολή»  της «Marketing Greece Α.Ε.» και αναφορικά με το website της εταιρείας
έκανε λόγο για ένα πρωτοποριακό εργαλείο  αποτελεσματικής προβολής του τουριστικού προϊόντος. Η κ. Μαυρίδου  ενημέρωσε ότι η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  με δική της πρωτοβουλία ενεργοποίησε όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς – τουριστικούς – αναπτυξιακούς φορείς, για την επανασύσταση του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής,  που  με τη  στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας αλλά και των υπολοίπων τουριστικών τοπικών φορέων, θα δώσει μια νέα δυναμική στην ανάδειξη των δυνατών συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  πρότεινε σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων με σκοπό –όπως τόνισε-την τουριστική ανάπτυξη και που αφορούν: εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με νέες θεματικές και προσοδοφόρες μορφές τουρισμού, αναβάθμιση των παρεχομένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών, στήριξη των ελληνικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων, προσδιορισμό μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και επένδυση πόρων στην τοπική και εθνική τουριστική προβολή.



«Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  είναι να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για την τουριστική προβολή του Ολύμπου, των Πιερίων, των ακτών και των πολιτιστικών πόρων της Πιερίας, με την υλοποίηση στοχευόμενων ενεργειών, βάση ενός συγκεκριμένου «προωθητικού μίγματος» τουριστικού marketing με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, επιλέγοντας  τις προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών του νομού, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει την πραγματική και όμορφη Πιερία πέρα από το μύθο της» σημείωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου.



Από την πλευρά της η Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Αφροδίτη Λέινα, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο Πιερικός  Οργανισμός  Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την προβολή και προώθηση καθώς και τη   διαμόρφωση  τουριστικής συμπεριφοράς- συνείδησης και κατάρτισης των κατοίκων της Πιερίας  σε θέματα τουρισμού ανεξαρτήτως επαγγέλματος.


«Η βασική αρχή η οποία θα πρέπει να διέπει τον Οργανισμό είναι πως ‘’Όλοι  οι Πιεριείς, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν στην παρεχόμενη Ολοκληρωμένη Εμπειρία (Τουριστικό προϊόν), σε κάθε επισκέπτη της Πιερικής γης. Υπάρχει εκείνο το ανθρώπινο δυναμικό που “κατέχει” τη γνώση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για έναν τόπο. Αρκεί να επιλεγούν, εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν το θέμα. Είναι όμως καιρός να αποδεχθούμε, πως κάποιοι άλλοι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς και πως με συμμάχους αυτούς, θα πετύχουμε το στόχο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η  Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.



Άλλωστε, η κ. Λέινα εξέφρασε την άποψη  ότι με τη γνώση, την εμπειρία  και κυρίως τη  διάθεση των στελεχών της «Marketing Greece Α.Ε.»  να στηρίξουν τις προσπάθειες των φορέων της Πιερίας,  θα συνδράμουν τα μέγιστα,  ώστε «να θέσουμε σε νέες στέρεες βάσεις, τους σύγχρονους τρόπους παρουσίασης και στοχευμένης προβολής, της πραγματικά ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας που παρέχει ή που μπορεί να παρέχει η Πιερία, στους επισκέπτες της».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.