Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» στο ιχθυοτροφικό πάρκο ΤΗΘΥΣ στους Νέους Πόρους


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ (M.I.T.) ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

* ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ


Ένα υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» θα κάνει την εμφάνισή του στον υγροβιότοπο του Παπαπουλίου Νέων Πόρων Δ.Δίου-Ολύμπου (στο ιχθυοτροφικό πάρκο «ΤΗΘΥΣ»).
Πρόκειται για υποβρύχιο όχημα που πρόσφατα προμηθεύτηκε το «ΤΗΘΥΣ» συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Hydrobot» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (M.I.T.) των ΗΠΑ και του Ευγενιδείου Ιδρύματος, σχετικά με τη διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της θαλάσσιας ρομποτικής.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η εμφάνιση του υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο ιχθυοτροφικό πάρκο ΤΗΘΥΣ, στους Νέους Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, με δωρεάν είσοδο για όλους.
Θα συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς τους, από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς, από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου καθώς επίσης και από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HYDROBOT»

Στόχος του προγράμματος «Hydrobot» για το πάρκο «ΤΗΘΥΣ» είναι: Με τη χρήση της «Αλκυώνης», οι επισκέπτες και κυρίως οι μαθήτριες και μαθητές να διδάσκονται επιστημονικές αρχές και τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και να υποβοηθούνται στην κατανόηση και την έρευνα για τη μελέτη και παρακολούθηση του νερού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα ή σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ιχθυοτροφικού πάρκου «ΤΗΘΥΣ» (www.tethys.gr) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2310 327 067 και 6974 65 89 86 (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κώστας Κουκάρας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.