Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αρχιερείς, Αρχές και πλήθος πιστών στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.





ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΣΤΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ, τ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου (τοποτηρητή στην Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος) αλλά και του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου καθώς επίσης και με την παρουσία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω κ. Μαξίμου και της συνοδείας αυτού, τοπικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών από Πιερία, Μακεδονία και Θεσσαλία, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Παρόντες ήταν επίσης Ιερομόναχοι και Πρεσβύτεροι της Ιεράς Μητροπόλεως, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου και Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αλλά και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης, Σοφία Νούλα, Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα.

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύσης Πασχάλης, ο διοικητής της ταξιαρχίας Λιτοχώρου ταξίαρχος Νίκος Γρυλλάκης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και άλλοι εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Δημόπουλος, Νίκος Λάππας, Πέτρος Κιάφας, Αθανάσιος Καλαϊτζής, Λίτσα Μόχλα – Φαρμάκη, Θωμάς Παπαδημητρίου (πρόεδρος ΟΠΠΑΠ Δ.Κατερίνης) κ.ά., τ. δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.

Ως επίκαιρο χαρακτηρίστηκε και το κήρυγμα που εκφωνήθηκε προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με θέμα τη διαφορά μεταξύ θείου ζήλου και ζήλου ο οποίος δεν προέρχεται από καρδιά καθαρή, ζωντανή πίστη, ανυπόκριτη αγάπη. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα η σημασία του θείου ζήλου στη ζωή των Χριστιανών και της Εκκλησίας ενώ αντίθετα επισημάνθηκαν τα αρνητικά αποτελέσματα που σημειώνονται εντός της Εκκλησίας, όταν οι φερόμενοι ως ζηλωτές δρουν εγωιστικά και όχι με ταπείνωση.

Το κήρυγμα χαρακτηρίστηκε, από κάποιους, ως επίκαιρο, επειδή «προβλήματα, όπως είναι οι διχασμοί, οι διενέξεις, οι αντιδικίες, οι διαιρέσεις κ.α. προκαλούνται εντός της Εκκλησίας από δήθεν ζηλωτές, όταν από τη ζωή τους απουσιάζουν στοιχεία που έχουν οι άγιοι της Εκκλησίας όπως ο Απόστολος Παύλος ή ο εορτάζων άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία, κατά τη μνεία των ονομάτων, εκτός από τα ονόματα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των χοροστατούντων Αρχιερέων Λαρίσης κ. Ιγνατίου και Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, με ιδιαίτερο τρόπο έγινε μνεία και του ονόματος του ασθενούντος Αρχιερέως κ. Αγαθονίκου τ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.