Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ.


    












  Χθες, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, έγιναν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου Πλαταμώνα στις 11:30 το πρωί με παρουσία πολύ κόσμου από τον Πλαταμώνα και τα γύρω χωριά των Πόρων, του Νέου Παντελεήμονα, της Λεπτοκαρυάς και της Σκοτίνας.
      Τη συμβολική κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Πιερίας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Φαρμάκη Αστέριο.
     Επίσης στο χώρο των εγκαινίων και του Ιατρείου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής  του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Μανώλης Κοσμαδάκης, εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Ν. Πιερίας κ. Κων/νου Κουκοδήμου, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου κ. Ζαφειρία Σεκέρη, ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης, κ. Δημήτριος Κατιρτζής με κλιμάκιο Διασωστών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Πλαταμώνα κ. Μανώλης Κρητικάκης.
     Από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου χαιρέτησαν ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Νικόλαος Λάππας. Επίσης, συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Καλαϊτζής Αθανάσιος, Χατζής Δημήτρης και Μόχλα - Φαρμάκη Ευαγγελία. Επίσης, παρόντες ήταν οι πρώην Δήμαρχοι, κ. Ν. Κουκουτάτσιος  του Λιτοχώρου, και Χονδρόπουλος Αστέριος του Αν. Ολύμπου, καθώς και πολλοί πρώην και νυν Δημοτικοί και τοπικοί/κοινοτικοί Σύμβουλοι από το Σύνολο του Δήμου Δίου Ολύμπου, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων κ.λπ.
     Όπως έγινε γνωστό από τους ομιλητές, από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλο και τον Διοικητή κ. Φαρμάκη Αστέριο, μετά από αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το κτίριο που ανήκε στον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλαταμώνα το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο Δίου-Ολύμπου για να παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης για να μετατραπεί και να χρησιμοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου ως Ιατρείο για τον Πλαταμώνα.
      Οι ίδιοι επίσης ομιλητές έκαναν γνωστό ότι το οικονομικό κόστος της κτιριακής μετατροπής ανέλαβε και κάλυψε το Ίδρυμα «Δ. Πασχάλη», ενώ τον Ιατρικό και λοιπό εξοπλισμό τον ανέλαβε εξολοκλήρου το Νοσοκομείο και είναι σήμερα Ιατρείο του ΕΣΥ και διοικείται από το Νοσοκομείο.
     Όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν τόσο το Δήμο Δίου – Ολύμπου όσο και το Ίδρυμα «Δ. Πασχάλη» για την προσφορά και βοήθεια μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου Ιατρείου του Πλαταμώνα το οποίο όπως υπογράμμισε  ο κ. Διοικητής είναι το μόνο Ιατρείο ΕΣΥ στην Ελλάδα που συμπεριλαμβάνει και Φυσικοθεραπευτήριο και δύο εφημερεία.
     Στόχος μας -είπε ο κ. Φαρμάκης Στέργιος- είναι το καλοκαίρι όπου εδώ συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τουριστών να εφημερεύει τα Παρασκευοσαββατοκύριακα για 24 ώρες, και το χειμώνα θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα Δευτέρα – Παρασκευή, με ιατρό  3 φορές την εβδομάδα.
      Για τον ίδιο στόχο, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντόπουλος δεσμεύτηκε να βοηθήσει μέσω του Υπουργείου Υγείας και της 3ης Υ.ΠΕ., να ενισχυθεί με περισσότερους Ιατρούς το σύνολο της περιοχής του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, δηλαδή και τα Ιατρεία του Πλαταμώνα, των Πόρων και του Αγίου Παντελεήμονα.
       Τέλος ο Διοικητής ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με το Δήμο Δίου - Ολύμπου ότι να περιμένουμε να μας παραχωρηθεί νέο υπερσύγχρονο κτίριο και στη Δημοτική Κοινότητα της Λεπτοκαρυάς για να οργανώσουμε εκεί με υπερσύγχρονο εξοπλισμό ένα νέο Περιφερειακό Ιατρείο εφάμιλλο του Πλαταμώνα.
       Στο τέλος μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη, απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών «γιατί σήμερα δεν είναι εδώ ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι της περιοχής, το Ίδρυμα Πασχάλη και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Πλαταμώνα που παραχώρησε το κτίριο; Γιατί θέλουν να κάνουν 2 φορές εγκαίνια;» ο κ. Φαρμάκης Στέργιος απάντησε: «Το Ιατρείο το θέσαμε σε λειτουργία τον Ιούνιο 2013 και λειτουργεί κανονικά ως Ιατρείο του ΕΣΥ. Από τον Αύγουστο  όχι μόνο τους καλούσα αλλά τους παρακαλούσα να οργανώσουμε από κοινού το Νοσοκομείο, ο Δήμος και ο Συνεταιρισμός, μαζί  με το Ίδρυμα Πασχάλη, όλοι μαζί με συμφωνημένο πρόγραμμα αυτή τη σεμνή εκδήλωση εγκαινίων αλλά ο κ. Δήμαρχος αρνούνταν επίμονα. Είχα πολλές φορές ενημερώσει τον Αντιδήμαρχο Βροχαρίδη Βασίλειο, τον Αντιδήμαρχο Φαρμάκη Γεώργιο και το  Ίδρυμα Πασχάλη αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση και κατάλαβα ότι ο κ. Δήμαρχος ήθελε να αποκλείσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου από τη συνδιοργάνωση των εγκαινίων. Έτσι αναγκάστηκα να ορίσω ως Διοικητής ημερομηνία εγκαινίων την 15η Δεκεμβρίου, όπως και έγινε. Μόλις όρισα αυτήν την ημερομηνία έστειλα προσκλήσεις σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη συνδημιουργία του Ιατρείου, κάλεσα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αυτές οι προσκλήσεις ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια των δικαιούχων ( πετάχτηκαν ή σχίστηκαν ή …..).
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια!».



                             Ο Διοικητής
                                                                                  Γ.Ν. Κατερίνης – Ψυχιατρικού Τομέα



                                                                                   Αστέριος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.