Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ομιλία της καθηγήτριας Μ.Ζαφρανά στο πλαίσιο έκθεσης της Αγγελικής Σιάμου.




ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΝ CASA BIANCA (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ), ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Στο πλαίσιο της ήδη επιτυχημένης εικαστικής έκθεσης της Αγγελικής Σιάμου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Δημοτική του Πινακοθήκη (Casa Bianca), την ερχόμενη Τετάρτη οργανώνεται και μια αξιόλογη εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία της ομότιμης Καθηγήτριας Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μαρίας Ζαφρανά.
Η κ. Ζαφρανά, με αφετηρία το έργο της καλλιτέχνιδος Αγγελικής Σιάμου, θα μιλήσει με θέμα: «ΤΕΧΝΗ – Δημιουργικότητα και Παιδί».
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΙΑΜΟΥ
Η εικαστική έκθεση της Αγγελικής Σιάμου όπου παρουσιάζεται η τελευταία ενότητα έργων της ζωγράφου η οποία αποτελείται από 27 πίνακες μικτής τεχνικής, εγκαινιάστηκε στις 20 Νοεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται στις 27 Δεκεμβρίου 2013. Στα εγκαίνια είχε προλογίσει ο κριτικός και ιστορικός Τέχνης, Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Χάρης Σαββόπουλος.
Εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και πλήθος κόσμου έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα την έκθεση της καλλιτέχνιδος. Την ημέρα των εγκαινίων παραβρέθηκε, με τη συνοδεία του, και ο κ. Διονύσης Πασχάλης, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης».
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης, έως τις 27/12: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca.

ΒασΌλγας 180 & ΘεμΣοφούλητηλέφωνα 2310 427555 & 425531. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.