Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΥΚΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ.



Νίκος Κουκουτάτσιος                                                            Προς 
Δουμπιώτη 21                                Τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. Δήμου Δίου Ολύμπου 
Λιτόχωρο 17-12-2013 Λιτόχωρο. 


                                               Ανοιχτή Επιστολή 
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι. 
Διάβασα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2013 στην εφημερίδα ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ την είδηση ότι το Ελληνικό δημόσιο μεταβιβάζει στο ΤΑΙΠΕΔ, Ταμείο Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, 300 στρέμματα δημόσια δήθεν Περιουσία στην αγροτική παραλιακή περιοχή Βαρυκού ΣΤΟΛΟΣ του τέως Δήμου Λιτοχώρου. 

Δεν ξέρω αν έλαβε γνώση του γεγονότος η διοίκηση του Δήμου μας αν αντέδρασε η αν πρόκειται να αντιδράσει σε αυτήν την απαράδεχτη και παράνομη ενέργεια του δημοσίου. Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα θάθελα να τους ενημερώσω για η πολύκροτη υπόθεση και δίκη που έγινε το 1979 επί Δημαρχίας μου, και την καταδίκη των καταπατητών — φυσικών αυτουργών{ Αποστόλου Κιτριώτη και Λαζάρου Σαμσωνίδη με αυστηρή φυλάκιση έξη και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα στον καθένα. 

για καταπάτηση δημοτικής περιουσίας με χρήση πλαστών εγγράφων που εκμαιεύτηκαν στα Οθωμανικά αρχεία της Άγκυρας. 

Είναι η περιβόητη για τότε εισαγγελική απόφαση αριθ.5 1979 που εξέδωσε ο αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών Κατερίνης κ. Γεώργιος Χατζίκος. 

Η απόφαση αυτή δυστυχώς ανατράπηκε με τη αριθ. 8 του τότε εισαγγελέως εφετών που δεν θέλω να αναφέρω το όνομα του γιατί δεν ζει πλέον γιατί όπως αποδείχτηκε ήταν αργυρώνητος. Ο Δήμος Λιτόχωρου αναγκάστηκε να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για την εγκυρότητα του τίτλου που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, και η πραγματογνωμοσύνη ήταν καταπέλτης για τους κατηγορουμένους. 

Η υπόθεση αυτή Θυμίζει την παρόμοια που θέλησε να ξεπουλήσει η περιβόητη ΑΓΡΟΓΗ τα 60 στρέμματα στα Οχτάρια της Γρίτσας. 

Η εισαγγελική απόφαση αριθ. 5/1979 βρίσκετε στα αρχεία του Δήμου μας και η τεκμηρίωση της είναι μνημειώδης. 

Οι καταδικασθέντες προκειμένου να απαλλαγούν ζήτησαν συγνώμη και από το Δήμο και από το δικαστήριο και πριν την έκδοση της απόφασης δήλωσαν ότι η έκταση που προσπάθησαν να καταπατήσουν ήταν δημοτική ο τίτλος που προσκόμισαν ήταν πλαστός και ουδέποτε στο μέλλον θα τον επικαλεστούν. 

Θέλω να ενημερώσω τόσο εσάς όσο και τους δημότες του δήμου μας αξιότιμοι κυρίες και κύριοι σύμβουλοι, ότι η έκταση των 300 στρεμμάτων που προσπαθεί να ξεπουλήσει το δημόσιο είναι τμήμα του υπ’ αριθ. 15 κτήματος του δημοτικού κτηματολογίου του τέως Δήμου Λιτοχώρου, με συνολική έκταση 1114 στερέματα, και ορίζεται από βορρά με την παλαιά κοίτη του ποταμού Αίσωνα Λοζνίκο,, από νότο με την νότια περιφερειακή τάφρο του έλους Λιτοχώρου, από δύση με παλιομάνα Και από ανατολή με χειμέριο κύμα. 
Νίκος Κουκουτάτσιος 
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.