Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Διανομή 140 τόνων τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συλλόγους και φορείς του «Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στους απόρους της Ε.Ε.-Έτους 2013»





Σοφία Μαυρίδου: Τις Άγιες αυτές μέρες στεκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας, δίπλα σε συνανθρώπους που αξίζουν και πρέπει να νιώσουν την πραγματική έννοια των Χριστουγέννων.



Στη διανομή τροφίμων για τις γιορτές των Χριστουγέννων προχωρούν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τους συλλόγους και τους φορείς στο  πλαίσιο του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους έτους 2013,  που υλοποιείται  υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (ΔΑΟΚ).

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ξεκίνησε σταδιακά  η παραλαβή και η προώθηση προς τους συλλόγους και τους φορείς των προϊόντων (ζυμαρικά, τυρί φέτα ΠΟΠ, τυρί γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ-κασέρι), στο πλαίσιο του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στους απόρους της Ε.Ε.-Έτους 2013.

Οι  φορείς υλοποίησης της Πιερίας που φέτος ανέρχονται σε Δεκατρείς (13) είναι οι παρακάτω:

1            Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος
2            Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης
3            Σύλλογος επαναπατρισθέντων Ελλήνων Πρώην Σοβιετικής Ένωσης   
              Ν. Πιερίας
4            Σύλλογος «Ένωση Παλιννοστούντων Ποντίων Ν. Πιερίας»
5            Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας
6            Σύλλογος Καρκινοπαθών «Η Αγία Αικατερίνη» Ν. Πιερίας
7            Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πιερίας
8            Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Πιερίας
9            Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας
10          Σύλλογος Τριτέκνων Δίου - Ολύμπου «Ο Άγιος Διονύσιος»
11          Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πιερίας «Όλυμπος»
12          Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Πιερίας
13          Σωματείο Συνόδου Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής    
              Ελλάδος




Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τη  Διευθύντρια της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Πιερίας,  κ. Ευδοκία  Κίτσιου και τον  Επιστημονικό  Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρη Ρουκά επισκέφτηκαν στη Γανόχωρα,  το χώρο όπου ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας πραγματοποίησε τη  διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν διανομή προϊόντων σε απόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Πρόγραμμα Ε.Ε. 2013» και συνομίλησαν με την Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, κ. Ασημίνα Πούλιου,  για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείται προσφέροντας βασικά είδη διατροφής, σε συμπολίτες μας που τα στερούνται.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, δήλωσε  ότι «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται  από τη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας διανέμονται  περισσότεροι  από 140 τόνοι  τροφίμων σε μέλη απόρων οικογενειών της Πιερίας, που  έχουν πραγματικά ανάγκη και που  δυστυχώς αδυνατούν να προμηθευτούν  τα αγαθά για την υλοποίηση ενός  καθημερινού γεύματος».


Η Διευθύντρια της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Πιερίας,  κ. Ευδοκία  Κίτσιου σημείωσε  πως ο έλεγχος των αιτήσεων των δικαιολογητικών των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία, μετά την επεξεργασία του εισοδήματός τους που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά τον έλεγχο των ενστάσεων από την ΔΑΟΚ της Πιερίας σε συνολικά 15.903 μέλη των παραπάνω φορέων θα διανεμηθούν οι παρακάτω ποσότητες τροφίμων:

*Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 6.042 κιλά
*Κασέρι Π.Ο.Π 7.014 κιλά
*Ζυμαρικών, 89.385 κιλά
*Ελαιολάδου 39.500 κιλά

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσιμήτρης εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας ανέφερε πως «παράλληλα με την κοινωνική προσφορά του προγράμματος της διανομής τροφίμων,  έχουμε και μια ξεκάθαρη προσφορά στην ελληνική αγροτική οικονομία με τη διανομή ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης,  ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση».

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΠΕ. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Ρουκάς επισήμανε πως οι δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων του προγράμματος είναι αποκλειστικά άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και φορείς υλοποίησης μπορεί να είναι οι Δήμοι, τα ΝΠΔΔ που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που πραγματοποιούν τεκμηριωμένη φιλανθρωπική δραστηριότητα, καθώς και οι Ι. Μητροπόλεις της χώρας.


Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου έως και τις αρχές του επόμενου, με την  παραλαβή  και  προώθηση  και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.