Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εικαστική έκθεση της Αγγελικής Σιάμου στην Casa Bianca Θεσσαλονίκης.










ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης της Αγγελικής Σιάμου πραγματοποιούνται την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στις 8.00 το βράδυ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca), με διάρκεια έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2013. Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο κριτικός και ιστορικός Τέχνης, Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Χάρης Σαββόπουλος. Στην έκθεση παρουσιάζεται η τελευταία ενότητα έργων της ζωγράφου, η οποία αποτελείται από 27 πίνακες μικτής τεχνικής.
Η Αγγελική Σιάμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ecole Superiere des Beaux Arts στο Παρίσι, στο ατελιέGuignebert.
Για το έργο της ο Χάρης Σαββόπουλος γράφει: «Στο επίπεδο του μέσου που χρησιμοποιεί η Σιάμου, δηλαδή τη ζωγραφική, εφαρμόζει σαν μια πηγή κανόνων που παρακινεί την παραγωγή της εικόνας, αλλά ταυτόχρονα και την περιορίζει, ώστε το έργο της να επανέρχεται στην εξέταση των ίδιων των κανόνων. Δηλαδή, δεν χειρονομεί προκαλώντας τη δημιουργία άμορφων σχημάτων ή μορφών, αλλά τις ζωγραφίζει, δεν είναι μορφές αντανακλάσεις του ασυνείδητου αλλά αναπαραστάσεις του άμορφου».
Επιπλέον ο κριτικός και ιστορικός Τέχνης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, γράφει: «Η τελευταία ενότητα πινάκων της Αγγελικής Σιάμου, ονειροβατεί ανάμεσα σε απάτητους δρόμους του βυθού, στα έγκατα των θαλασσών και στις διάφανες, ανάερες πεδιάδες του διαστήματος, εκεί δηλαδή που η εικόνα του απειροελάχιστου μπορεί να ισοδυναμεί με έναν ολόκληρο κόσμο ή που το άπειρο του σύμπαντος μπορεί να ιριδίζει μαγικά μέσα σε μια ζωγραφιά».
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca.

ΒασΌλγας 180 & ΘεμΣοφούλητηλέφωνα 2310 427555 & 425531. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.