Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τι περιμένετε; ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!


ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – «ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ»:

Τι περιμένετε;
ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
(ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ)


Λιτόχωρο, 13 Νοεμβρίου 2013.-
Ουδέποτε μέχρι σήμερα ανταπάντησα σε δελτίο τύπου του απερχόμενου Δημάρχου, αλλά αυτή τη φορά θα κάνω μια εξαίρεση, έτσι για να χαρεί.

Δεν ανταπάντησα δε, γιατί ουδέποτε το γραφείο τύπου του (που το πληρώνει ο ελληνικός λαός) ασχολείται με απαντήσεις στις θέσεις μας και τους προβληματισμούς μας για το Δήμο.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει προσωπική επίθεση σε μένα, στον πατέρα μου και στον αείμνηστο παππού μου. Παραλείπει βέβαια συστηματικά τον προπάππο μου, τον μπαρμπα-Γιάννη, που ήταν αγρότης και μπακάλης στην Παλιά Βροντού και αυτό μπορώ να πω ότι με ενοχλεί πιο πολύ απ’ όλα.

Πάντως ευχαριστώ για τη διαφήμιση. Μόλις, δε έμαθα από «παλιό» Λιτοχωρίτη, ότι με ενέργειες του Κώστα Δημόπουλου (1909 – 2007) μετατράπηκε το Λιτόχωρο από Κοινότητα σε Δήμο το 1964, για να «απολαμβάνετε» εσείς το θώκο του επί έτη πολλά. Αλλά ας αφήσουμε τον παππού εκεί που ξεκουράζεται καλύτερα.

Αγαπητέ Δήμαρχε, αν και νεώτερος, έχω την πεποίθηση ότι ο κόσμος σήμερα ουδόλως ενδιαφέρεται για το ποιος ήταν ο πατέρας μου και ο παππούς μου, η ο πατέρας σας και ο παππούς σας.

Πρέπει επίσης να μπερδεύεστε, εσείς διοικείτε το Δήμο ακόμα, όχι εμείς. Εκτός αν το πήρατε απόφαση και ξεκινήσατε από τώρα αντιπολίτευση.

Ο κόσμος έχει προβλήματα αυξημένα λόγω της οικονομικής κρίσης, για τα οποία απαιτεί λύσεις από τη δημοτική αρχή, όχι από την αντιπολίτευση. Ο κόσμος θέλει ουσία. Θέλει να του απλώσεις το χέρι όταν σε χρειαστεί και να σεβαστείς τον πόνο του. Θέλει λύσεις για την ανεπάρκεια στην άρδευση, στην ύδρευση, στην καθαριότητα, στις υποδομές, λύσεις για να «ξεκλειδώσει» την τουριστική του επιχείρηση, για τα οποία δεν προσφέρατε επί τρία χρόνια το παραμικρό.

Σημασία δεν έχει που ζει και που εργάζεται ένας δημοτικός σύμβουλος, σημασία έχει που ζουν και αν εργάζονται αυτοί που απαρτίζουν τη δημοτική αρχή. Οι περισσότεροι από εσάς, παρ’ όλο που το σώμα σας βρίσκεται στο δημοτικό μέγαρο, ο νους και η ψυχή σας είναι αλλού. Δεν επιτρέπεται να έρχεται θέμα στο Δ.Σ. για αύξηση των τελών άρδευσης κατά 80%!

Καλές οι μελέτες για τους ταμιευτήρες κλπ. που αναφέρετε και μπράβο σας, αλλά αργοπορημένες, έπρεπε να έχουν γίνει από το πρώτο έτος και όχι στην εκπνοή της θητείας σας. Ξεχάσατε βέβαια την «αντιπλημμυρική προστασία» στη Δ.Ε. Δίου και άλλα πολλά. Εμείς το φωνάζαμε από την αρχή. Η αγροτιά αγκομαχά. Είναι η πρώτη φορά που με δελτίο τύπου στις 7-11-2013, αναφέρεστε σε μελέτη (όχι έργο) που εκπονήθηκε από τότε που αναλάβατε! Α ξέχασα, ήταν και τα πράσινα ποδήλατα… Μέχρι τότε ασχολιόσασταν μόνο με την κατοικία μου. Δεν ξέρω γιατί σας πειράζει τόσο. Όσο για τα αποχετευτικά έργα, τα βρήκατε έτοιμα από προηγούμενους.

Κι αν δεν θέλατε να «προικίστε» με κάτι ελάχιστο τον άλαλο αναπληρωτή σας με το δακτυλίδι, ενδεχομένως να μην είχατε υποβάλει ούτε αυτές τις μελέτες. Και πάλι όμως, εκτιμώ, ότι δε σώζεται η παρτίδα. Τρία χρόνια αδράνεια και απραξία με τη συνεργασία του.

Το θεωρείτε ίσως παράξενο, πώς ένας Πιεριεύς – Βροντινός καταξιώθηκε στην Αθήνα αλλά λατρεύει την πατρογονική του Γη. Κι όπου σταθεί, όπου βρεθεί υμνεί τον τόπο του και ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο υπογράφων είναι μια ανάσα από όλους. Στη χειρότερη, ένα τηλεφώνημα απόσταση. Διαρκώς παρών με ψηλά το κεφάλι παντού και πιο συχνά από οποιονδήποτε της δημοτικής αρχής. Με μεράκι και σεβασμό για τον τόπο του. Έναν τόπο που εσείς ουδέποτε μάθατε την αξία του … Μόνο εσωστρέφεια και μιζέρια.

Είχατε όμως κι άλλα προβλήματα, που μόνος σας δημιουργήσατε και για τα οποία φορτώσατε ετσιθελικά με ακυβερνησία τους δημότες μας. Δεν θα αναφερθώ ξανά σ’ αυτά λόγω …αμφιβολιών… Πάντως την αλήθεια προεκλογικά την αποκρύψατε.

Αναρωτηθήκατε άραγε γιατί σας απέκλεισαν από μέλος του διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, ενώ είμαστε ο μοναδικός Δήμος του Νομού με δύο λιμάνια και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή;

Όσο για το ποια παράταξη είχε απώλειες, παραιτήσεις διαγραφές κλπ ο λαός ξέρει. Μάλλον τα μπερδέψατε στην αριθμητική. Εμείς είμαστε 5 στους 5, εσείς ? στους 16… Μόνιμο χούι σας η διαστρέβλωση της αλήθειας για να καλύψτε τις αδυναμίες σας. Αλλά ούτε οι δικοί σας ακολουθούν πλέον.

Κι αν πάλι τα πιστεύετε αυτά που λέτε και γράφετε, συνεχίστε, μη διστάζετε. Μπορεί σε όλα να κάνω λάθος.

Μπορεί όντως εσείς να είστε ο καλύτερος, με έργο τεράστιο και θεάρεστο. Σώστε το Δήμο, αν σκέφτεστε έτσι!

ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ! Είστε στην πιο ώριμη πολιτικά ηλικία.

Πάρτε το λόγο σας πίσω και ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Τι περιμένετε; αφού με την προσφορά σας στα κοινά που την επικαλείστε συνέχεια, ο λαός σίγουρα θα σας δοξάσει…

Ας μιλήσουμε «μέσα στο γήπεδο» κι ας μην πρήζουμε τον κόσμο με ανούσια δελτία τύπου…


Κώστας Δημόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.