Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ.









Από την Ένωση Ποντίων και τον Πολιτιστικό Όμιλο Γυναικών Λεπτοκαρυάς

Μελωδικό ταξίδι στην ποίηση του Κ. Καβάφη



Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα βασισμένο στην ποίηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη και ειδικότερα στα Δημοτικά Τραγούδια του Πόντου, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Όμιλο Γυναικών Λεπτοκαρυάς και τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης παρουσίασε η Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Το αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Αικατερινείων 2013 – με την ευκαιρία των 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή- το βράδυ της Κυριακής στο κατάμεστο πολιτιστικό της Κέντρο της Ένωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μουσικοί: Φωτοπούλου Μαρίκα και Λολοσίδης Ευθύμιος, ενώ συμμετείχαν οι μουσικοί Μπούρος Παναγιώτης (κλαρίνο), Μπελογιάννης Γιώργος (κιθάρα – λαούτο), Καψάλης Κώστας (ούτι), Ζαβρίδης Κώστας (Λύρα), η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας υπό την διεύθυνση του Γιάννη Τοπαλίδη.

Η φιλόλογος και μέλος της νεολαίας του συλλόγου Αθηνά Μπουμπουλέντρα παρουσίασε κείμενα που συνδέουν την ποίηση του Καβάφη με τον Πόντο, ενώ σε όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση δόθηκε ως ενθύμιο αντίγραφο του ποιήματος «ΠΑΡΘΕΝ».

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των Αικατερινείων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Στις γκρίζες εποχές που ζούμε, πρώτη προτεραιότητα είναι και πρέπει να είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Διαχρονικά σε αυτά στηρίχθηκε η Ελλάδα και η κοινωνία μας. Συνεχίζουμε με ποιοτικές εκδηλώσεις προκειμένου να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην Κατερίνη και να γιορτάσουμε ως κεντρικό μήνυμα την Πολιούχο μας Αγία Αικατερίνη».

Ο κος Χιονίδης δώρισε ένα λεύκωμα με θέμα την Κατερίνη στην πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Γυναικών Λεπτοκαρυάς Κατσικούδη Διονυσία, αναμνηστικά αντάλλαξαν εκπρόσωποι των δυο συλλόγων, ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαίρα Λαζαρίδου, η οποία μίλησε για την ταυτότητα της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και όπως επισημάνθηκε πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.