Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ “ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ “



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ “ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ

Η διεθνής πλουτοκρατία αφού κατόρθωσε με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να επιβάλει την βάρβαρη παγκοσμιοποιημένη Οικονομία που μετέτρεψε την ανθρωπότητα σε μεταβιομηχανική δουλοκτητική κοινωνία, μας μιλάει συνεχώς για ‘δημοκρατία ,, και για τα αγαθά της δημοκρατίας της. Τώρα τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που τα αγαθά της υπερασπίζεται η διεθνής πλουτοκρατία μας το διδάσκουν οι στρατιές των ανέργων ιδιαίτερα των νέων, που μόνο στη χώρα μας ξεπερνά το ενάμισι εκατομμύριο δηλαδή το 30% του ενεργού πληθυσμού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι ημεδαποί πλουτοκράτες με το πολιτικό προσωπικό τους που παριστάνει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση, προσπαθεί να ποινικοποίηση τους κοινωνικούς αγώνες, και να μετατρέψει τη μαθητιώσα νεολαία σε άβουλο αγράμματο εξειδικευμένο προσωπικό. Εργάτες, εργαλεία εξαρτήματα , της όποιας μικροβιοτεχνίας, που θα έχει πολλαπλάσιο κέρδος από το όποιο μικροκεφάλαιο της επένδυσης.
Μιλούν για εργασιακή ειρήνη και δημοκρατία οι καλοπληρωμένοι γραφιάδες , και προσπαθούν να εξισώσουν τα ιερά εργασιακά δικαιώματα, με τις επαίσχυντες συμπεριφορές των κυβερνητικών συνδικαλιστικών ηγεσιών που για λίγα αργύρια ξεπουλούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπογράφουν συναινετικές συμβάσεις για λογαριασμό των εργαζομένων που “εκπροσωπούν,, εισάγοντας και τη ορολογία       ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ.
 Πως είναι δυνατόν ο εργάτης των 10 ευρώ να είναι κοινωνικός εταίρος με τον εργοδότη του των 10,000 ευρώ ημερησίως;
Και όταν οι εργαζόμενοι προκειμένου να βελτιώσουν τον πενιχρό μισθό τους αντιδρούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, τότε κινούνται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους και σπάζουν τα πλευρά και τα κεφάλια των διαμαρτυρομένων. Έρχονται και από πάνω και κάποιοι καλόπιστοι; Σχολιαστές αναλυτές και σου λένε με τις μακροσκελείς αναλύσεις τους.
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ!!

Αν αυτό δεν είναι ειρωνεία και πρόκληση τότε τι είναι εν χριστώ αδελφοί; Τώρα για ποια δημοκρατία μας μιλάνε όλοι αυτοί οι καλόπιστοι αναλυτές , εγώ που έχω διαβάσει λίγη ιστορία δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως για η Γαλλική Βοναπαρτική; Την Βρετανική που στην επικράτεια της ο ήλιος δεν έδυε ποτέ; η στην Αμερικανική που καταδίκασε δεκάδες χώρες στη αθλιότητα με τους ιμπεριαλιστικούς κατακτητικούς πολέμους, και τους λαούς του κόσμου σε παρίες που τα παιδιά τους πεθαίνουν κατά χιλιάδες από την πείνα. Βέβαια από καταβολής κόσμου Δημοκρατία με ίσα δικαιώματα δεν υπήρξε ποτέ. Και όσες φορές οι κολασμένοι ης γης σήκωναν κεφάλι η άρχουσα πλουτοκρατική τάξη τους έπνιγε στο αίμα.. Το πάθημα ης Νάξου από την Αθηναϊκή Δημοκρατία δεν το γνωρίζουν οι αναλυτές; Δεν γνωρίζουν το τέλος των δούλων και του Σπάρτακου από τις λεγεώνες των Ρωμαίων; Αγνοούν μήπως το τέλος των Ζηλωτών της Θεσσαλονίκης το 1349; και βέβαια δημοκρατία και βία δεν συμβιβάζονται όπως γράφει ο φίλος μου που πολλά του χρωστάω Γιάννης Κορομήλης. Αλλά δεν μπορει να συμβιβάζεται και δημοκρατία με πάμπτωχους τους πολλούς και πάμπλουτους τους λίγους. Και πολύ σωστά είπε ο Μάο. Το δίκιο και η εξουσία του λαού βρίσκεται και Θα βρίσκεται πάντα στην κάνη του όπλου.
Νίκος  Κουκουτάτσιος
Λιτοχωρο  25/9/2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.