Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καλό χειμώνα, κύριε Δημόπουλε. Τα δέοντα εις τας Αθήνας…



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ.


Αυτό ήταν λοιπόν. Πάει το χρυσό καλοκαιράκι. Το καταλάβαμε  όλοι από την ανακοίνωση του κυρίου Δημόπουλου. Μία φορά, αρχές καλοκαιριού –με το ερχομό του στα μέρη μας– και μια τώρα αποχαιρετιστήρια με το τέλος των θερινών του διακοπών την Λεπτοκαρυά και την αναχώρησή του για την Αθήνα.

Καλά είναι όμως να γνωρίζετε κύριε Δημόπουλε ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου αντιδήμαρχοι δεν λείψαμε ούτε μια μέρα από τον Δήμο. Πως είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή να κάνει διακοπές, όπως λέτε, και ταυτόχρονα να υλοποιούνται ή να ξεκινούν άμεσα έργα ύψους  50 εκατομμύριων ευρώ, μόνο εσείς μπορείτε να το εξηγήσετε.   Προφανώς, είστε ο τελευταίος ίσως που δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει δήμος, τοπική αυτοδιοίκηση, καθημερινός αγώνας για τον τόπο σου.

Αλλά, κάποια πράγματα που μόλις προχθές είπατε στην ανακοίνωσή σας, όπως και να το κάνουμε, μόνο μειδιάματα προκαλούν ακόμα και στους ελάχιστους πλέον πιστούς σας φίλους. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Έχουμε και λέμε:
1.     Τα οικολογικά ποδήλατα. Άλλα μας είπαν στη αρχή, δηλαδή μηδενικό κόστος για τον Δήμο, στη συνέχεια όμως μας ζητούσαν τον ΦΠΑ 23% σε μια επένδυση κοντά στα 430.000 ευρώ.

2.     Οι μελέτες για τη σιδηροδρομική γραμμή και τη διάβρωση των ακτών του Πλαταμώνα δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν, δυστυχώς, στην παρούσα φάση από  Ευρωπαϊκά ή Εθνικά προγράμματα. Για αυτόν τον λόγο ζητήσαμε και τη συνδρομή των βουλευτών του νομού μας. Εάν έχετε κύριε Δημόπουλε εσείς καμιά καλή άκρη στην Αθήνα, βάλτε πλάτη να υλοποιηθούν.

3.     Οι παραλίες κάθε χρόνο βελτιώνονται όλο και πιο πολύ. Απόδειξη, οι καταστραμμένοι πύργοι ναυαγοσωστών που φέτος έγιναν από την αρχή.  Όσον αφορά τον αιγιαλό, ψάξτε στον κομματικό σας χώρο για ποιους έγιναν φέτος οι φωτογραφικές διατάξεις προκειμένου επιχειρήσεις εκατοντάδες μέτρα μακριά  από τον αιγιαλό να έχουν τελικά δικαίωμα να αναπτύξουν ομπρέλες και καθίσματα.

4.     Για το σχέδιο της Λεπτοκαρυάς, να σας θυμίσω τη βραδιά που στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλα λέγατε και σε 10 λεπτά άλλα ψηφίσατε;

5.      Ναυαγοσώστες κύριε Δημόπουλε προσλαμβάνουμε σύμφωνα με τον νόμο για Ιούλιο και Αύγουστο, όχι για τον Σεπτέμβριο. Το μοναδικό κριτήριο είναι η μέση ημερήσια προσέλευση λουομένων, όπως την καθορίζει το Λιμεναρχείο, και όχι το πόσο επικίνδυνη είναι η θάλασσα, όπως λέτε.  Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε τον χειμώνα που αγριεύει ο καιρός, οι θάλασσες να βρίθουν από ναυαγοσώστες. Μάλλον όμως και εδώ έχετε μια θαλασσοταραχή, κύριε Δημόπουλε.

6.     Ο Δήμος είναι πάντα ανοικτός. Και ένας σωστός Δημοτικός Σύμβουλος δεν περιμένει μόνο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθεί. Δεν κάνατε όμως  τον κόπο –αν και σας το ζήτησα και δημόσια– να έρθετε για να σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε τυχόν σας ενδιαφέρει.

7.     Για τη διεκδικούμενη έκταση στο Ξηροκάμπι αλλά και γενικώς  για τις δημοτικές εκτάσεις είναι άραγε κανείς που πιστεύει σήμερα ότι ο Δήμος θα απεμπολήσει τα δικαιώματά του; Τουλάχιστον για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, είναι γνωστός και ο δικός μου αγώνας αλλά και το τι υπέστην από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

8.     Επειδή όμως μου αρέσει να είμαι δίκαιος θα αναγνωρίσω εν μέρει το πρόβλημα της αποκομιδής για τον μήνα Ιούλιο. Όταν όμως, επιτέλους, ολοκληρώθηκαν οι μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και δώσαμε στην κυκλοφορία τρία (3) νέα απορριμματοφόρα, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και από αρχές Αυγούστου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην αποκομιδή.  Εσείς να δούμε πότε θα αναγνωρίσετε ότι, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, τα χρέη που παραλάβαμε μόνο για  την υπηρεσία καθαριότητας (πρώην ΣΑΑΔΑΠ) ήταν 2.064.200 ευρώ και μαζί με τα χρέη παραλάβαμε και έναν στόλο απορριμματοφόρων εκ των οποίων τα μισά απαρχαιωμένα και τα υπόλοιπα κατεστραμμένα.

9.     Τέλος, όσον αφορά την άρδευση, μόλις προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο σας ενημέρωσα για τον διπλασιασμό της κατανάλωσης των λογαριασμών της ΔΕΗ φέτος το καλοκαίρι, σε σχέση με πέρυσι. Μπορεί σε κάποιο βαθμό να ακρίβυνε το ρεύμα αλλά η αύξηση οφείλεται κυρίως στην απρόσκοπτη έως και υπερβολική λειτουργία των γεωτρήσεων, παρόλο που δώσαμε σε λειτουργία και τον νέο ταμιευτήρα στη Βροντού.

Τέλος, αν είναι δυνατόν κύριε Δημόπουλε, συντονιστείτε με τον μοναδικό ίσως πιστό σας δημοτικό σύμβουλο, τον κύριο Καλαϊτζή. Και τούτο, διότι την ίδια ημέρα με εσάς, σε δική του ξεχωριστή ανακοίνωση, κάνει λόγο για «αρτιότατα συστήματα άρδευσης (γεωτρήσεις, δίκτυα, υδατοδεξαμενές )», την ώρα που εσείς μιλάτε για «παλαιότητα ή ανυπαρξία γεωτρήσεων». Δύο δημοτικοί σύμβουλοι μείνατε, βρε αδερφέ, στην ουσία.  

Οργανωθείτε και λίγο!

Αυτά για την ώρα. Καλό ταξίδι. Καλή επιστροφή στην Αθήνα. Καλό χειμώνα που ούτως ή άλλως στην Αττική είναι λιγότερο βαρύς από τα μέρη μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Γιώργος Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.