Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στερνό αντίο στον Αλέκο Φτίκα στέλνει ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου

 Το Λιτόχωρο, η ιατρική επιστήμη αλλά και η δημοκρατία, θρηνούν σήμερα, μαζί με συγγενείς και φίλους, τον θάνατο του Αλέκου Φτίκα.  Ενός ανθρώπου που στα δύσκολα χρόνια του ‘60 σπούδασε ιατρική και μέχρι το τέλος της ζωής υπήρξε  Άνθρωπος και Γιατρός, παραδίνοντας σε καθημερινή βάση μαθήματα ανθρωπιάς και προσφοράς σε όλους. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού ο πατέρας του, ο γνωστός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Θανάσης Φτίκας, από νωρίς του είχε μεταλαμπαδεύσει αρχές και αξίες πανανθρώπινες.

Υπήρξε απ’ αυτούς τους γιατρούς που έδωσαν κάθε ικμάδα προκειμένου να πετύχει το ΕΣΥ, ενώ παροιμιώδης έμεινε η φροντίδα του για τους ασθενείς του. Όχι μόνο δεν ζήτησε ποτέ τίποτε και από κανένα αλλά βοηθούσε οικονομικά τους πιο φτωχούς από το υστέρημά του.

Δυστυχώς όμως, ο άνθρωπός που γιάτρεψε χιλιάδες καρδιές προδόθηκε πρόωρα από την δική του καρδιά, χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Ακόμα όμως και μετά θάνατο του, το μήνυμα που έστειλε ήταν αντάξιο της ζωής του και της ιδεολογίας του. Δώρισε τα όργανά του σε συνανθρώπους μας για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη ζωή τους, δώρισε και το σώμα του στους φοιτητές της ιατρικής για να συνεχίσουν να μελετούν απρόσκοπτα την επιστήμη τους.

Αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα από έναν μεγάλο συμπατριώτη μας που θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας για το έργο του και τη στάση ζωής που δίδαξε σε όλους μας πολλά.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Γιώργος Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.