Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Φωνές, στην 11η Γιορτή του Αγρότη, εναντίον τυχόν φορολόγησης αγροτικής γης.


ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 11ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.

* ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

* ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ» ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
















Την πλήρη αντίθεσή του σε τυχόν φορολόγηση της αγροτικής γης, σύμφωνα με όσα έχει διαρρεύσει το υπουργείο οικονομικών σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας που για 11η φορά πραγματοποιήθηκε στην Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
«Λάθος» και «έγκλημα» χαρακτήρισε ο κ. Παπαθανασίου την τυχόν φορολόγηση των χωραφιών, απευθυνόμενος στους παρόντες βουλευτές, και τους εξήγησε το γιατί: «Εάν θα ρωτήσετε, τουλάχιστον στη δικιά μας περιοχή, όπου έχουν περισσότερο καλλιέργειες σταριού και καλαμποκιού, εάν μένουν καθαρό κέρδος 50 ευρώ ανά στρέμμα, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Εάν όμως τα φορολογήσουμε αυτά τα χωράφια με τα ποσοστά τα οποία ακούστηκαν, τότε σε λιγότερο από δέκα χρόνια οι αγρότες θα είναι σαν να έχουν αγοράσει ξανά τα χωράφια τους».
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, επίσης, και στα λάθη που έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες, λάθη που στοίχισαν στην αγροτική ανάπτυξη.
Αναφέρθηκε όμως και στα λάθη που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε παραγωγική γη η οποία έχει ακυρωθεί πλέον για αρκετά χρόνια, αλλά και σε άλλα λάθη που συμπλήρωσαν τα λάθη αυτά, δηλαδή με την εκ των υστέρων υπερφορολόγηση των φωτοβολταϊκών που εγκατέστησαν οι αγρότες!
Με τις απόψεις του κ. Παπαθανασίου συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι οποίοι επίσης αναφέρθηκαν σε προβλήματα της αγροτικής ανάπτυξης και τόνισαν ότι η Περιφέρεια ασχολείται με αυτά και επιχειρεί να δίνει κάθε φορά τις δέουσες λύσεις.

ΚΑΙ …ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και Λίτσα Αμανατίδου. Και οι τρεις αναφέρθηκαν σε αγροτικά ζητήματα και σε προοπτικές του αγροτικού τομέα. Οι μεν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν και για ελπίδες που γεννιούνται από την ύπαιθρο ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε, βασικά, κριτική στα λεγόμενά τους.
Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά επιχειρήθηκε να μετατραπεί μια αγροτική γιορτή σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, με τέτοιον τρόπο μάλιστα όπως ακριβώς συνηθίζεται στη βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης κλείνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην παράταξή του που πάντοτε στήριζε τον αγροτικό κόσμο ενώ στη συνέχεια η βουλευτής Λίτσα Αμανατίδου επιχείρησε να απαντήσει τόσο στη φράση του κ. Κωνσταντόπουλου ότι σήμερα το κράτος δεν έχει δυνατότητες να δώσει στους αγρότες χρήματα που έδινε στο παρελθόν, όσο και στη φράση του κ. Χριστογιάννη για τη συμπαράσταση της ΝΔ προς τους αγρότες, αλλά όχι μόνο.
Η κ. Αμανατίδου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «ανατροπή» της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής που τη χαρακτήρισε «σκληρή και αντιλαϊκή», ενώ μετά προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την κριτική της που γίνεται εν μέσω γιορτής, λέγοντας: «Δεν κάνω, αυτή τη στιγμή, αντιπολίτευση»!
Στη συνέχεια, όμως, η κ. Αμανατίδου επανήλθε στον αντιπολιτευτικό της λόγος μιλώντας για «εκλογές» που έρχονται, υποστηρίζοντας: «Όλα αυτά ανατρέπονται μέσα από τη δημοκρατία, με εκλογές». Μάλιστα, «μάλωσε» και τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, που γελούσε εκείνη την ώρα, λέγοντας: «Όλα αυτά ανατρέπονται με εκλογές, οι οποίες θα ‘ρθούνε οσονούπω, κύριε περιφερειάρχα, που γελάτε, και τότε νομίζω θα πάρουν όλοι την απάντηση που τους αξίζει»!

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Στη συνέχεια το κλίμα άλλαξε και οι κομματικές αντιπαραθέσεις έδωσαν τη θέση τους σε τιμητικές διακρίσεις που είχε προετοιμάσει η περιφερειακή ενότητα Πιερίας. Τις διακρίσεις απένειμαν ο περιφερειάρχης, η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου σε δύο μελισσοκόμους του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο Ιωάννης Τασιώνας του Πέτρου που κατάγεται από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου, καθώς και ο Γεώργιος Τάντος που κατάγεται από τον Νέο Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου.
Ακολούθως, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καρίτσας Νίκος Πατρής. Κι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης.
Τέλος, κόσμος, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παρακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και με τραγούδια από τον Θύμιο Γκογκίδη.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Πέρα από τους προαναφερθέντες, στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Γιώργος Κωτούλης, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Ζουρζούρα, Μαρία Τσιμήτρη και Βασίλης Βροχαρίδης.
Παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κιάφας, Νίκος Λάππας, Μαρία Ζέρβα, Δημήτρης Χατζής, Νίκος Λαμπονίκος, Αντώνης Χατζής, Λίτσα Μόχλα – Φαρμάκη, Θεόδωρος Τζίκας κ.ά., οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Τσιμήτρης, Γρηγόρης Παπαχρήστος και Νίκος Παπανικολάου.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν τοπικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, ο τ. νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, εκπρόσωποι του επιμελητηρίου και της επιχειρηματικής κοινότητας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι κομμάτων, αγρότες, κάτοικοι της περιοχής κ.ά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συντονίστρια της τελετής των εγκαινίων, αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της 11ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας καθώς και τους συμμετέχοντες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και αγροτικών υπηρεσιών.
Για ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το πρόσωπο του κ. Διονύση Πασχάλη, ο οποίος απουσίαζε από την τελετή, έκανε λόγο η κ. Ζουρζούρα, λέγοντας: Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον συντοπίτη μας Διονύση Πασχάλη, ο οποίος στέκεται αρωγός και υποστηρικτής κάθε φορά που του ζητείται.
Επιπλέον, η αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κωτούλη καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κιάφα για τον συντονισμό και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Ακόμη, ευχαρίστησε και εκείνους τους υπαλλήλους του δήμου «που ασταμάτητα, τις τελευταίες ημέρες, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η 11η έκθεση.
Τέλος, ευχαρίστησε και τους πολιτιστικούς συλλόγους για την παρουσία των χορευτικών με τη συνοδεία του μουσικού Θύμιου Γκογκίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.