Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Και οι δημότες θα βοηθούν στη συλλογή στοιχείων των υδρομέτρων τους.




ΜΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Αξιοποιώντας τη χρήση του διαδικτύου, δήμος και δημότες του Δ.Δίου-Ολύμπου έχουν την ευκαιρία να εγκαινιάσουν μια καινούργια αλλά και πρωτότυπη συνεργασία, αυτή τη φορά στο ζήτημα της συλλογής και καταγραφής στοιχείων από υδρόμετρα οικιών και επιχειρήσεων.
Πρόκειται για μια διαδικασία που μέχρι σήμερα γινόταν από εντεταλμένους  δημοτικούς  υπαλλήλους.  Όμως η συνεχής μείωση αριθμού των υπαρχόντων υπαλλήλων αλλά και η αδυναμία αναπλήρωσής τους έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του δήμου, όπως για παράδειγμα η μετάβαση υπαλλήλων σε σπίτια και επιχειρήσεις και η απρόσκοπτη συλλογή και καταγραφή στοιχείων σε υδρόμετρα.
Αυτό το έργο, λοιπόν, μπορεί να γίνει με τη συνεργασία δήμου και δημοτών από τους οποίους ζητείται η συνεισφορά τους στη συλλογή στοιχείων από τα υδρόμετρά τους και η καταγραφή σε ειδική φόρμα που έχει αναρτήσει ο δήμος Δίου-Ολύμπου στην ιστοσελίδα του (www.dion-olympos.gr).

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, «η έλλειψη υπαλληλικού προσωπικού μάς ανάγκασε αφενός μεν να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τη σύγχρονη τεχνολογία και τη λειτουργία του διαδικτύου, αφετέρου δε να εγκαινιάσουμε μια ακόμη συνεργασία με τους δημότες μας ξεκινώντας από την έδρα του δήμου μας, από το Λιτόχωρο. Η ενότητα του Δίου θα ακολουθήσει αμέσως μετά ενώ για την ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου είναι μια πρωτοβουλία που θα υλοποιήσει η ΔΕΥΑΑΝΟ.
Γι αυτό, αναρτήσαμε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου και ζητάμε από τους δημότες, αρχικά της δημοτικής ενότητας του Λιτοχώρου -στη συνέχεια όμως και από τους δημότες της δημοτικής ενότητας του Δίου- να συλλέξουν φέτος οι ίδιοι τα στοιχεία από τα υδρόμετρά τους και να τα καταγράψουν σε μια ειδική φόρμα που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας, στο διαδίκτυο.

Ζητάμε, λοιπόν, από όσους έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση του διαδικτύου, να μπουν στην ιστοσελίδα www.dion-olympos.gr και να κάνουν κλικ στην ένδειξη «Υδρόμετρα», ένδειξη η οποία βρίσκεται στα κάθετα «παραθυράκια» της ιστοσελίδας, αριστερά», ανέφερε ο κ. Γιώργος Φαρμάκης.
«Θα μπορούσαμε ίσως να δούμε και τη δυνατότητα μιας μικρής έκπτωσης σε όσους υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία αλλά αυτό είναι θέμα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, αυτό, από μια μεριά, να είναι και μέτρο άδικο για όσους δεν είναι χρήστες του internet, όπως οι ηλικιωμένοι.
Εμείς λέμε αυτό που σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη, δηλαδή τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία, για τη γειτονιά μας, για το χωριό μας, για τον δήμο μας, για τον συνάνθρωπό μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι δημότες (αρχικά της δημοτικής ενότητας Λιτοχώρου) πρέπει να καταγράψουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, α) τον αριθμό υδρομέτρου, β) την πλήρη ένδειξή του, γ) να πληκτρολογήσουν το ονοματεπώνυμο (όπως αναγράφεται στον λογαριασμό ύδρευσης), δ) τη διεύθυνση κατοικίας όπου υπάρχει το υδρόμετρο, ε) το τηλέφωνό τους. Τέλος, πρέπει να κάνουν και ένα κλικ στην ένδειξη «υποβολή», ώστε να ολοκληρωθεί η καταχώρηση των στοιχείων (διαφορετικά, δεν θα καταχωρηθούν).
Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, συνεργείο του δήμου θα προβεί στην καταγραφή των υπολοίπων υδρομέτρων της δημοτικής ενότητας Λιτοχώρου (που δεν έχουν καταχωρηθεί) καθώς επίσης και στον δειγματοληπτικό έλεγχο των στοιχείων που οι δημότες θα έχουν ήδη καταχωρήσει στην ιστοσελίδα του δήμου, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει ορθή καταγραφή των στοιχείων.
Στο τελευταίο στάδιο της όλης διαδικασίας, αρμόδιος υπάλληλος του δήμου θα περιλάβει αυτά τα στοιχεία στους σχετικούς καταλόγους που διαθέτει ο δήμος και ακολούθως θα εκδοθούν οι ειδοποιήσεις για την πληρωμή των λογαριασμών.

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
«Ασφαλώς», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, «είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, πιλοτικά μάλιστα, μια τέτοια διαδικασία, γι αυτό και είναι βέβαιο ότι την πρώτη φορά, ίσως και κάποιες επόμενες φορές, να μην υπάρχει η αναμενόμενη συμμετοχή για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας. Κάθε αρχή και δύσκολη…
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και δημότες που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές,  ωστόσο, στη συνέχεια έχουμε την πεποίθηση ότι με τη συνεργασία δήμου και δημοτών αυτό το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις του δήμου μας, προς όφελος όλων», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Κλείνοντας την αναφορά του σε θέματα ύδρευσης ο κ. Γ. Φαρμάκης τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί και εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για τη σχεδίαση μιας πιο δίκαιας τιμολογιακής πολιτικής.
«Ύστερα από την, εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικού) μόνο με λύματα του Λιτοχώρου, για την ώρα είναι ανάγκη να σχεδιάσουμε ένα νέο τιμολόγιο, διότι στις προθέσεις μας είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που κάνουν οικονομία στο νερό, που δεν έχουν σαν χόμπι τους την αλόγιστη χρήση. 

Μετά, λοιπόν, και τον υπολογισμό των τελών βιολογικού που θα αντιστοιχούν στο 50% της κατανάλωσης νερού, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορούν να πληρώνουν πλέον το ίδιο όσοι καταναλώνουν π.χ. 50 κυβικά τον χρόνο με αυτούς που καταναλώνουν 150 κυβικά που είναι σήμερα το «αφορολόγητο», κατέληξε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.