Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ: ΠΑΡΚΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η΄ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ;

ΠΑΡΚΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η΄ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ;

Ευτυχώς, οι επισκέπτες  του Λιτοχώρου καθώς εισέρχονται σε αυτό, ατενίζουν τη μεγαλοπρέπεια του Ολύμπου και η ψυχή τους αγαλλιάζει.  Η θέα στο αντίκρισμα αυτού του βουνού είναι Θεϊκή.  Η μυθολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το βουνό των θεών είναι παγκόσμια γνωστή  και μοναδική.
 Η  ιστορία που γράφτηκε στις πλαγιές και στις κορφές αυτού του βουνού από τους ήρωες-αγωνιστές  της ελευθερίας, πρέπει να αποτελεί για μας φάρο φωτεινό και οδηγό στη ζωή μας  που καθημερινά  βουλιάζει στη μιζέρια.
Στρέφοντας  όμως το βλέμμα του ο επισκέπτης,  στα καθοδόν της κεντρικής εισόδου, σχηματίζει άλλη εικόνα, πολύ διαφορετική και μάλλον αρνητική γι’αυτούς που σήμερα έχουν την ευθύνη να νοιάζονται για την ευπρέπεια, την ομορφιά και την γενικότερη εικόνα που πρέπει να έχει το Λιτόχωρο στην είσοδό του και ιδιαίτερα το πάρκο του, ως πρώτη εντύπωση, για τον κάθε διερχόμενο ή φιλοξενούμενο.
Από το ενδιαφέρον και την προσπάθεια που έδειξε η προηγούμενη ‘’άπειρη΄΄ Δημοτική αρχή, πέσαμε στην αδιαφορία των ‘’έμπειρων’’ που τους διαδέχτηκαν. Σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει το πρώτο τμήμα του πάρκου καθώς μπαίνουμε στο Λιτόχωρο, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Επιτέλους  κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα αυτού του κεφαλαίου που λέγεται πάρκο Λιτοχώρου;  Ένα μέτρο παρτέρι με υποδομή για πότισμα, είναι τόσο δύσκολο να πρασινίσει; Δεν μπορεί να ποτιστεί; Δεν υπάρχει νερό; Λίγο πιο μέσα ξεράθηκαν τα πάντα. Κανένας δεν συγκινείται;
Ευτυχώς, ο Όλυμπος έχει τους Θεούς του και  τις Μούσες του, που τον περιποιούνται, τον λούζουν, τον στολίζουν και τον κρατούν περήφανο να δεσπόζει με την αρχοντική του  ομορφιά και να στέλνει μηνύματα στα πέρατα της οικουμένης κάνοντας γνωστό σε όλο τον κόσμο και το αγαπημένο μας Λιτόχωρο.
Αν είχε και εκείνος την ανάγκη  της φροντίδας μας, θα είχε και εκείνος την τύχη του πάρκου μας!!!
ΛΙΤΟΧΩΡΟ 18-8-2013
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.