Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

OI ΒΑΚΧΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ.





Το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Αρχαίο θέατρο του Δίου πραγματοποιήθηκε η αρχαία τραγωδία «ΒΑΚΧΕΣ» δημιουργός της οποίας υπήρξε ο Ευριπίδης ένας από τους σπουδαιότερους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο του θεάτρου και παρακολούθησε την παράσταση η οποία ήταν σκηνοθετημένη από τον έμπειρο σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη. Ο θίασος αποτελούνταν από εξίσου ικανούς ηθοποιούς που με το ταλέντο τους εντυπωσίασαν όσους βρέθηκαν εκεί.

Έκπληξη ήταν το γεγονός πως ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς συμμετείχε στο θίασο έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρόλο που τον έχουμε συνηθίσει να μας μαγεύει με την φωνή ως τραγουδιστής του αυτή τη φορά μάγεψε με τον τρόπο που υποδύθηκε το θεό Διόνυσο. Ήταν λαμπερός και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ρόλου του.

Ο θεός Διόνυσος ήταν ο θεός του οίνου και του αμπελιού, που με την μέθη που προξενούσε στους ανθρώπους, τους οδηγούσε στο να ξεπερνούν τα όρια και τις αδυναμίες τους.

Ο θεός βγήκε σε όλες τις περιπτώσεις νικητής και τιμώρησε όσους δοκίμασαν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο του, ιδιαίτερα σκληρά τον Πενθέα που βασίλευε στην Θήβα πατρίδα της μητέρας του Σεμέλης.

Τέλος να τονίσουμε την εξαιρετική διοργάνωση τόσο από τους συντελεστές της παράστασης  όσο και από τους υπευθύνους του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο του Δίου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου εκεί που κατοικούσαν οι θεοί της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.


Kείμενο: Ιφιγένεια Καραβέλη – Νόνα Σάνιου

Φωτογραφίες: Θεοδοσίου Ευριπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.