Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σεμινάρια στην πίστα Motocross Λιτοχώρου














ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ «YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥ PETAR PETROV

Θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια προς οδηγούς μοτοσικλέτας για αγώνες motocross πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Λιτοχώρου, μάλιστα με την παρουσία του Petar Petrov, Βούλγαρου οδηγού της ομάδας Kemea Reytec van de Laar Yamaha(MX2) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross.
Τα σεμινάρια αυτά που κράτησαν τέσσερις μέρες, οργάνωσε η εταιρία «Yamaha Μοτοδυναμική» σε συνεργασία με τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥΜΟΛΙΠ).
Συμμετείχαν 6 Έλληνες οδηγοί καθώς και 2 Βούλγαροι τους οποίους υποστηρίζει η εταιρία Μοτοδυναμική ενώ η ομάδα αυτή συνοδεύονταν από μηχανικούς, συνοδούς και άλλα στελέχη. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι οδηγοί Δημήτρης Βαγγελάκος, Δημήτρης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Κοντολέτας, Δημήτρης Τουραντζίδης, Στέλιος Γαλατιανός, Κριστιάν Αγγέλοφ και Γιάννης Τουραντζίδης.

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τα σεμινάρια κράτησαν τέσσερις ημέρες, οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν στο Λιτόχωρο, οι εντυπώσεις τους ήταν οι καλύτερες όπως επίσης και τα σχόλιά τους για την πίστα και την προετοιμασία της από τον ΣΥΜΟΛΙΠ προκειμένου να υποδεχθεί τους αθλητές, για τον εξοπλισμό καθώς και για τη φιλοξενία που αντιμετώπισαν.
Παρών σε όλο το διάστημα παραμονής των αθλητών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥΜΟΛΙΠ), Δημήτρης Κουτρούλας, ενώ επίσκεψη πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης ο οποίος συζήτησε με τους διοργανωτές για την πορεία του σεμιναρίου και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο περιλάμβανε και επίσκεψη σε γυμναστήριο του Λιτοχώρου (Fitnessfan) και οι οδηγοί διδάχθηκαν ασκήσεις φυσικής κατάστασης ώστε να ανταποκρίνονται και να αποδίδουν καλύτερα πάνω στις μηχανές.
Ακόμη, έμαθαν κάποιες τεχνικές, προπονήθηκαν κάνοντας ταχύτητες και γενικά διδάχθηκαν όλα εκείνα που είναι αναγκαία για συμμετοχή τους σε αγώνες και για βελτίωση επιδόσεών τους. Και φυσικά, πολλά έμαθαν και από τη γενικότερη παρουσία του Βούλγαρου παγκόσμιου οδηγού Petar Petrov.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο PETAR PETROV
Ο Petar Petrov είναι γνώριμος στο ελληνικό motocross αφού στο παρελθόν, είχε συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στον ελλαδικό χώρο στις μικρές κατηγορίες των Mini και Junior αλλά και στην ΜΧ2.
Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί συστηματικά τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ2 ως αναβάτης της ομάδας Kemea Reytec van de Laar Yamahaκαι, ακολουθώντας μια σταθερά ανοδική πορεία To 2010 κατετάχθει στην 37η θέση του πρωταθλήματος της ΜΧ2, για να βρεθεί την επόμενη χρονιά του 2011 στην 16η θέση.
Πέρσι το 2012 είχε ένα σοβαρό τραυματισμό λίγο μετά τα μισά του πρωταθλήματος και βρέθηκε στην 20η θέση με επτά αγώνες λιγότερους.

Φέτος διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και ήδη βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας ενώ πέτυχε και τον καλύτερο του τερματισμό στην Λετονία τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του συνόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.