Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συνάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ με δημοσιογράφους της Πιερίας για ζητήματα του κλάδου των περιφερειακών ΜΜΕ.


 
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, έγινε συνάντηση μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, με δημοσιογράφους της Πιερίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κλάδο τους αλλά και με προτάσεις για την επίλυση τους. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συναντήσεων που άρχισε η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς του νομού. Στη συνάντηση μεταξύ των άλλων δημοσιογράφων,  συμμετείχε και ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος κος Κουκουλιάτας Γιώργος πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), που εδρεύει στην Αθήνα.

Τα κυριότερα ζητήματα που ανέκυψαν από το διάλογο είναι τα εξής
·         Η καθυστέρηση στην αναγνώριση της ΕΣΕΤ από τη ΓΓ Ενημέρωσης
·         Ζητήματα που άπτονται του ασφαλιστικού ταμείου
·         Εργασιακά ζητήματα (χαμηλές αμοιβές και υποαπασχόληση)
·         Ζητήματα αναγνώρισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα με την δημιουργία  δήθεν ενημερωτικών blog που δεν τηρούν κώδικες δεοντολογίες και δημοσιεύουν ανυπόγραφα σχόλια.
Τέλος επισημάνθηκε ότι η μη τακτική πληρωμή για της δημοσιεύσεις του δημοσίου άλλα και η μικρή συνεισφορά από διαφημίσεις και συνδρομές, στα τοπικά ΜΜΕ.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Γραμματέα με τον υπεύθυνο του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ για τα περιφερειακά ΜΜΕ, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, θα παραδώσει σχετική επιστολή με τα προαναφερθέντα.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας πιστεύει ο επαρχιακός τύπος είναι πυλώνας δημοκρατίας για την Περιφέρεια και σημειώνει την συνεισφορά του τύπου και των δημοσιογράφων της Πιερίας σε αυτήν.

Ζητάμε από τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν το τοπικό τύπο με συνδρομές, διαφημίσεις αλλά και με την αναγνώριση του δύσκολου εγχειρήματος που καταβάλλουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Πιερίας, στα πλαίσια της καταγραφής των προβλημάτων αλλά και προτάσεων. 

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με φορείς και πολίτες και μέσα από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.