Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου στη Σερβία.

 
Στιγμιότυπο από το επίσημο γεύμα υποδοχής των κ.κ. Η. Χατζηχριστοδούλου και Α. Καβακίδη από τον Πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης της Jagodina κ. Dragan Markovic


Ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με τον κ. Dragan Markovic, ο οποίος είναι και αρχηγός του κόμματος «Ενωμένη Σερβία»


Από τη συνάντηση του κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ivica Dacic, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές επιχειρηματικών συνεργασιών


Επίσκεψη των κ.κ. Χατζηχριστοδούλου και Καβακίδη στο Δημαρχείο της Jagodina και συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον κ. Dragan Markovic


Οι κ.κ. Χατζηχριστοδούλου, Καβακίδης και Markovic έξω από το Δημαρχείο της Jagodina κατά την ώρα της αναχώρησης


Ξενάγηση στην Waterland της Jogodina από τους επικεφαλής της Διεύθυνσης των εγκαταστάσεων


ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ

-     Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους Προέδρους των τοπικών κυβερνήσεων Βελιγραδίου και Jagodina

-     Σέρβοι επιχειρηματίες θα επισκεφθούν το Επιμελητήριο στις 17 Αυγούστου

Εξαιρετικά σημαντική διήμερη επίσκεψη στη Σερβία και στην πόλη Jagodina πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κατά το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου 2013. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Χατζηχριστοδούλου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ivica Dacic, τον Πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης του Βελιγραδίου κ. Aleksandar Antic, καθώς και τον Πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης της Jagodina και μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου κ. Dragan Markovic. Αντικείμενο των παραπάνω συναντήσεων ήταν η διερεύνηση ευκαιριών για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Πιερίας και της Σερβίας.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είχε επαφές με Σέρβους βουλευτές, επιχειρηματίες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών ήταν ο Διοικητής της Περιφέρειας Pomoravlje κ. Goran Milosavljevic, ο Υπεύθυνος Παιδείας της Περιφέρειας Pomoravlje κ. Zivota Starcevic, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Jagodina κ. Darko Miletic, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Jagodina κ. Goran Milanovic, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας κ. Zoran Lakovic.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από επίσημη πρόκληση που δέχθηκε ο κ. Χατζηχριστοδούλου από τον κ. Dragan Markovic. Ο κ. Markovic είναι και επικεφαλής του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», το οποίο εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο από 8 βουλευτές και συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τον οποίο συνόδευε το πρώην μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Καβακίδης, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Δημαρχείο της Jagodina, να ξεναγηθεί στα κυριότερα αξιοθέατα της περιοχής, καθώς και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας και να έχει μια σειρά από σημαντικές και ουσιαστικές συναντήσεις γύρω από τις δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα σε Πιερία και Σερβία.

Συγκεκριμένα, επίσημο γεύμα παρατέθηκε από το Δήμαρχο της Jagodina αμέσως μετά την άφιξη των κ.κ. Χατζηχριστοδούλου και Καβακίδη στην πόλη την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στο οποίο παραβρέθηκαν στελέχη της τοπικής κυβέρνησης και του δήμου. Κατά τη διάρκεια του γεύματος υπήρξε συζήτηση γύρω από τους δίαυλους επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο λαούς και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, συνοδευόμενος από τον κ. Markovic, επισκέφθηκε το γήπεδο της τοπικής ομάδας της Jagodina, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας παρατέθηκε προς τιμήν του επίσημο δείπνο, στο οποίο παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Dacic. Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς, να αλληλοενημερωθούν γύρω από τις συνήθειες και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πλαίσιο ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε πιερικές και σερβικές επιχειρήσεις.

Εξίσου σημαντικές ήταν οι επαφές που είχε ο κ. Χατζηχριστοδούλου και την Παρασκευή 19 Ιουλίου, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Markovic και το επιτελείο του στο Δημαρχείο της Jagodina. Ο κ. Markovic ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου σχετικά με τις θετικές προοπτικές της πόλης και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει όσον αφορά σε μελλοντικές συνεργασίες. Η επίσκεψη του κ. Χατζηχριστοδούλου έληξε με τις πλέον θετικές εντυπώσεις και με ανανέωση του ραντεβού στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, ο κ. Markovic, συνοδευόμενος από ομάδα Σέρβων επιχειρηματιών, πρόκειται να επισκεφθεί το Επιμελητήριο Πιερίας στις 17 Αυγούστου 2013 με σκοπό την προώθηση των σχέσεων των δύο μερών.


Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηχριστοδούλου, η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη θετικού επιχειρηματικού κλίματος με τη γειτονική χώρα και εντάσσεται στη μακρόχρονη προσπάθεια για εξωστρέφεια που καταβάλλει το Επιμελητήριο Πιερίας. Έρχεται δε σε μια εποχή που το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, βασικό στοιχείο της οποίας αποτελούν οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής της Σερβικής Κυβέρνησης και με υψηλόβαθμα στελέχη των τοπικών κυβερνήσεων υπήρξαν απόλυτα επιτυχημένες, τονίζει ο κ. Χατζηχριστοδούλου, και θέτουν τις βάσεις για την αξιοποίηση υπαρχουσών ευκαιριών και για σημαντικές επενδύσεις στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.