Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δίωξη παραεμπορίου και απομάκρυνση τσαντιριών από ακτές του Δ.Δίου-Ολύμπου




ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ Α.Δ.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΘ.ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία του δήμου Δίου-Ολύμπου, με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου από αλλοδαπούς αλλά και τη διάλυση αυθαίρετων κατασκηνώσεων από Αθίγγανους, πραγματοποιήθηκε σε ακτές της Νότιας Πιερίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι, συλλήψεις, κατασχέσεις προϊόντων και μεταφορά τους σε ειδικό χώρο ώστε, στη συνέχεια, να καταγραφούν και, το επόμενο διάστημα, να καταστραφούν.
Λίγες ημέρες πριν από την επιχείρηση αυτή (25/6/2013) είχε προηγηθεί έγγραφο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, προς τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας, Αθ. Μαντζούκα, στο οποίο έγγραφο γινόταν αναφορά στην έξαρση του παραεμπορίου καθώς και στην αρνητική εικόνα που παρουσίαζαν τουριστικές περιοχές του δήμου με τις αυθαίρετες κατασκηνώσεις.
Η αστυνομική επιχείρηση (αστυνομία και δημοτική αστυνομία) έγινε το απόγευμα της Τρίτης 2/7/2013 κατά μήκος των ακτών από Πόρους έως Λεπτοκαρυά. Από την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας συμμετείχαν στελέχη της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας Κατερίνης αλλά και αστυνομικοί του Α.Τ. Λιτοχώρου.
Παράλληλα, τα στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας έκαναν παρέμβαση σε περιοχές όπου αυθαίρετα κατασκήνωναν Αθίγγανοι, απομάκρυναν τα τσαντίρια, ώστε στη συνέχεια να γίνει καθαρισμός από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και τα σημαία αυτά να αποδοθούν για ελεύθερη διέλευση και χρήση ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.
Μετά απ’ αυτή την επιχείρηση ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον αστυνομικό διευθυντή (4/7/2013), στην οποία τον ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του δήμου για αστυνομική παρέμβαση στις ακτές της Νότιας Πιερίας.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Παπαθανασίου διαβεβαιώνει ότι η εν λόγω κινητοποίηση της αστυνομίας βοηθά στο να υπάρχει καλύτερη τουριστική εικόνα στις παραλίες του δήμου, παρακαλεί όμως τον κ. Μαντζούκα να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους φαινόμενα στις ακτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.