Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μικροί φωτογράφοι στο Λιτόχωρο






ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ «FUTURE LIBRARY» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Στις 26, 27 και 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις με τον εξωτερικό μας συνεργάτη κ. Ανδρέα Κατσιάπη (Γαλανό) στο πρόγραμμα του Future Library. Το θέμα των εργαστηρίων ήταν «τα χρώματα της φύσης μέσα από το φακό και  από περιγραφές των κειμένων».
Την πρώτη μέρα παρακολούθησαν τα μικρά παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών και τις επόμενες δύο μέρες τα μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών.
Την πρώτη μέρα πήγαμε δίπλα στο χώρο της Βιβλιοθήκης με θέα στο πάρκο και οι μικροί μας φίλοι φωτογράφησαν μόνοι τους ό,τι τους άρεσε περισσότερο. Επιστρέψαμε στη Βιβλιοθήκη και ο κ. Κατσιάπης μίλησε στα παιδιά για τα χρώματα της φύσης, τους έδειξε τις φωτογραφίες που έβγαλαν και στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν.
Την επόμενη μέρα πήγαμε λίγο πιο κοντά στο πάρκο, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του Λιτοχώρου και βγάλαμε φωτογραφίες εκεί πάλι ένας ένας. Επιστρέψαμε στη Βιβλιοθήκη και ακολούθησε και η θεωρία του εργαστηρίου.
Την τρίτη και τελευταία μέρα των συναντήσεων,  μαζευτήκαμε στη Βιβλιοθήκη και πήγαμε στο αρχοντικό Γκουντέλια, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ.Δίου-Ολύμπου κ. Σοφία Ζουρζούρα μας ξενάγησε στην πινακοθήκη και αφού φωτογράφισαν τα παιδιά πίνακες του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη αλλά και της Αγγελικής Σιάμου, επιστρέψαμε στη Βιβλιοθήκη για το θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου.
Τα παιδιά έβγαλαν φωτογραφίες μόνα τους με επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, είδαν τα χρώματα της φύσης, είδαν το αρχοντικό Γκουντέλια, ζωγράφισαν και διασκέδασαν. Ήταν μία μοναδική εμπειρία για όλους μας.
Ευχαριστώ πολύ τους εθελοντές μας, τον κ. Ανδρέα Κατσιάπη, για την άψογη διεξαγωγή και των τριών συναντήσεων και το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που μέσα από το Future Library μας έδωσε την ευκαιρία φέτος το καλοκαίρι να γίνουμε όλοι παιδιά.

Κατερίνα Μυλωνίδου

Βιβλιοθηκονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.