Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗ ΣΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ



Προς ενημέρωση των Δημοτών και αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου που πραγματοποιήθηκε στην Κον/σα στις 28 Ιουνίου 2013, αναφορικά με τη διαγραφή παλαιών χρεών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Δίου, διευκρινίζετε ότι η απόφαση αφορούσε τμήμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Δίου που πάρθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010.

Να τονιστεί ότι την απόφαση ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, μειοψηφώντας μόνο ένας Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κιάφας, στον οποίο αναφέρετε το δημοσίευμα, ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης τότε, ψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τη σημερινή ανεξήγητη αντίδρασή του.

Οι περιπτώσεις διαγραφής οφειλών αφορούσαν εισηγήσεις της ταμειακής υπηρεσίας, της υπηρεσίας ύδρευσης καθώς και των Κοινωνικών Λειτουργών του δήμου.
Από το σύνολο των περιπτώσεων, 44 είναι αυτές που έρχονται προς διαγραφή εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, διευκρινίζοντας ότι για τις υπόλοιπες περιπτώσεις οι δημότες εδώ και τρία χρόνια που εκκρεμεί η υπόθεση, μπήκαν στη διαδικασία της αποπληρωμής, της προς διαγραφή οφειλής τους.

Το θέμα είχε παραπεφθεί στην επιτροπή διαγραφών του νέου Δήμου δυο φορές καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Κιάφας δεν επιλείφθηκε του θέματος ποτέ, σε αντίθεση με δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις στο Δήμο Δίου-Ολύμπου για τις οποίες εισηγήθηκε την επίλυσή τους.

Τέλος να σημειώσω ότι η απόφαση ψηφίστηκε από συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που τους διακρίνει υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες χωρίς να αναλώνονται σε μικροπαραταξιακές πολιτικές.
ΜΕ ΤΙΜΗ
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.