Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στην Κίνα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.

 Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ με τον LI JINJUN Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Li Jinjun. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αλλά και τις αλλαγές που συντελούνται στην Κίνα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες γνωρίζουν την σύγχρονη Κίνα μέσω των προϊόντων που παράγει και του αυξανόμενου ρόλου της στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα,  αλλά χρειάζεται να μάθουν τις απόψεις της για την πολιτική, το περιβάλλον και τις διεθνείς σχέσεις.
Για την ευρωπαϊκή κρίση ο Γραμματέας της ΚΠΕ σημείωσε ότι το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό και λιγότερο οικονομικό και αυτό γίνεται αντιληπτό εάν συγκρίνουμε τα δημοσιονομικά μεγέθη όλων των ανεπτυγμένων χωρών με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Τέλος, επεσήμανε ότι οι  ευρωεκλογές του 2014 αποτελούν μια ευκαιρία για τα σοσιαλιστικά κόμματα προκειμένου να προτείνουν έναν άλλο δρόμο μεταρρυθμίσεων, για περισσότερη Ευρώπη με δημοκρατία και αλληλεγγύη, απέναντι στο σημερινό κυρίαρχο δίλημμα που θέτουν οι συντηρητικές δυνάμεις, για περισσότερη Ευρώπη με λιτότητα ή κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.