Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας


Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα συνάντηση με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας. Θέλει ένα άλλο κράτος, ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, που λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι τμήμα του κράτους αλλά και τμήμα της κοινωνίας, που εκφράζει την τοπική κοινωνία, είναι ένας αναντικατάστατος δημοκρατικός θεσμός. Και ήταν μία ευκαιρία η συνάντηση μου με τους δημάρχους, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, να τονίσω το σεβασμό και την πίστη μας στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπάρχουν τώρα όμως προβλήματα, τα οποία είναι άλλοτε ουσιαστικά, άλλοτε προβλήματα αλληλοκατανόησης. Και είπαμε να βρούμε λύσεις, οι οποίες χωρίς να θίγουν τη θεσμική υπόσταση και την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες. Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα. Οι κ.κ. δήμαρχοι θα συναντηθούν με τους συναρμόδιους υπουργούς, εγώ παίρνω την πρωτοβουλία να μεταφέρω στον Πρωθυπουργό το περιεχόμενο τα συζήτησης και αύριο μπορεί να χρειαστεί να ξανασυναντηθούμε για να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.