Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα
Δήμου Λιτοχώρου
                      Προς Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο
 Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ • κ. Ιερώνυμο, και την Ιερά
Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Οδός Γενναδίου 14— [11521]

Μακαριότατε Σεβαστοί Πατέρες.

Η πανδημική επιτροπή αγώνα συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λιτοχώρου, με σκοπό να βάλει φρένο στην άδικη διεκδικητική μανία έναντι ιδιοκτησιών βιοπαλαιστών και του Δήμου Λιτοχώρου, του ηγουμένου ης Μονής Αγίου Διονυσίου Μάξιμου Κυρίτση. 
Η διεκδίκηση αυτή δεν έχει καμία ηθική και νόμιμη ιδιοκτησιακή σχέση με τα καλώς εννοούμενα ιδιοκτησιακά δικαιώματα ης ιεράς Μονής και των πατέρων μοναχών. 
Ουδείς Λιτοχωρίτης— εμείς οι Λιτοχωρίτες λατρεύουμε τον Άγιο μας και τον έχουμε προστάτη μας — διανοήθηκε να διεκδικήσει μοναστηριακή γη Αντιθέτως ο ηγούμενος Μάξιμος είναι εκείνος που διεκδικεί με προκλητικό παράνομο και άδικο τρόπο μικροιδιοκτησίες 103 οικογενειών Λιτοχώρου και του Δήμου συνολικής εκτάσεως 4250 στρεμμάτων που εκτείνονται πέραν των ορίων των μοναστηριακών εκτάσεων, όπως αυτές έχουν αναγνωρισθεί επίσημα με την εξώδικη διανομή μεταξύ Μονής και Δημοσίου το 1968 που συντάχθηκε στον τότε συμβολαιογράφο Κατερίνης Δημήτριο Κοιδάκη. Το συμβόλαιο αυτό που εγκρίθηκε από τον τότε Μητροπολίτη μακαριστό Βαρνάβα και την Ιερά Σύνοδο του 1966 έθεσε οριστικό τέρμα στις ιδιοκτησιακές διαφορές του Μοναστηριού και των πέριξ οικισμών. Η Ιερά Μονή δια του τότε ηγουμένου Παντελεήμονος Αποστολοπούλου, εδήλωσε στο συμβόλαιο πλήρη ικανοποίηση από τη διανομή εκείνη. Ο μετ’ έπειτα Μητροπολίτης μας Αγαθόνικος, στάθηκε με κατανόηση και αγάπη στο πλευρό μας. Αντιλήφθηκε την άδικη ιδιοκτησιακή μανία και τη δικομανία του ηγούμενου Μάξιμου, και τον συνέστησε με επανειλημμένες επιστολές, απόρρητες και δημόσιες, να συνετιστεί. Εκείνος όμως την ίδια τακτική. Απειθής και άτακτος προς την προϊσταμένη του αρχή. 
Η Ιερά Σύνοδος του 2005 έκαμε αποδεκτή εισήγηση του Μητροπολίτη μας για λύση του ζητήματος σύμφωνα με την πρόταση του τότε Δημάρχου Λιτοχώρου κ .Παπαθανασίου, και συνέστησε τα δέοντα για κατάπαυση του σκανδαλισμού στον ηγούμενο. Αυτός έγραψε στα παλιά του υποδήματα και τον Μητροπολίτη Του, και την Ιερά Σύνοδο. Η κατάσταση ανταρσίας του ηγουμένου απέναντι στον δεσπότη μας και σε σας, πήρε έκταση το 2006-2007 με αποτέλεσμα η Ιερά Σύνοδος τον Φεβρουάριο του 2006, να διατάξει τον Μητροπολίτη μας, να παραπέμψει τον Μάξιμο στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη για απείθεια και ανυπακοή. — Βλέπετε το από 15 Φεβρουαρίου έγγραφο της Ιεράς Συνόδου. — Έκτοτε ο Δεσπότης μας αποφεύγει την επικοινωνία μαζί του. Ως προς εμάς τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Η επιτροπή μας κατέστησε το Θέμα μας Πανελλήνιο . Διαδηλώσεις διαμαρτυρίες στο Λιτόχωρο, και μπροστά από το Μετόχι που το έχει μετατρέψει παράνομα σε κύριο Μοναστήρι και μάλιστα “Άβατο .“ Με αποκορύφωμα το πανδημοτικό συλλαλητήριο στις 9 — 7 — 2009. έξω από το Μετόχι. Ακολουθούν αγωγές και μηνύσεις κυρίως από μέρους του εναντίον συμπολιτών μας, που τους Θεωρεί υπεύθυνους γιατί του “χάλασαν η σούπα .“ Έκτοτε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση λόγω της ασθενείας του που σήμερα τον οδήγησε σε αλτσχάιμερ. 

Η Μητρόπολη μας δεν έχει ποιμένα . Είναι η επαρχία μας ποίμνιο χωρίς ποιμένα, με τους πονηρούς λύκους τύπου Μάξιμου να καιροφυλακτούν να το κατασπαράξουν. Αφού η εκκλησιαστική και πνευματική ηγεσία είναι απούσα, εμείς είμαστε εκτιθέμενοι και αναγκαζόμαστε να στρεφόμαστε στα πολιτικά δικαστήρια, τα οποία όπως είναι γνωστό στοιχίζουν πανάκριβα Η τελευταία δικαστική διένεξη βγήκε σε βάρος του αφού εισέπραξε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος συμπολίτη μας, για δήθεν καταπάτηση Μοναστηριακής περιουσίας. Η κοινωνία του Λιτοχώρου και όλης της Πιερίας βοά για το αποτέλεσμα και το δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση. Στην απολογία του που κράτησε πολύ ώρα, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως πάσχει όπως ο Χριστός, και παρά τις προσπάθειες των παραγόντων της δίκης να δηλώσει ότι ενδεχομένως να έκανε λάθος πιστεύοντας ότι ο μηνυτής είναι ένοχος επέμενε με πάθος ότι είναι αλήθεια όσα καταμαρτυρεί στον μηνυτή και ότι αν δεν τον δέσμευε το απόρρητο της εξομολογήσεως — γιατί είναι πνευματικός εξομολόγος — και δεν του επιτρέπεται να αποκαλύψει “αλήθειες” Προηγουμένως έκαμε αγωγή στον θεολόγο καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Αγγελόπουλο γιατί αποκάλυψε τις πομπές του στον Μητροπολίτη μας στον Δήμο Λιτόχωρου και στον συκοφαντηθέντα ασύστολα τέως Βουλευτή μας Νίκο Κάκκαλο, κατόπιν παρακλήσεως των ιδίων να εκφέρει τη γνώμη του ως ειδικός, καθηγητής της εκκλησιαστικής ιστορίας ης Ελλάδος. Τα δικαστήριο αθώωσε τον καθηγητή, και καταδίκασε τον Μάξιμο να αποζημιώσει τον θιγόμενο με 21.000 ευρώ για προσβολή ης τιμής και αξιοπρεπείας του. Και οι δίκες συνεχίζονται. 

Εμάς μας τρέχει στα δικαστήρια και μας καταδιώκει με τα χρήματα του Αγίου μας, που εμείς τον έχουμε στις ψυχές μας και στο εικονοστάσι μας όλοι οι Αιτοχωρίτες. Μακαριότατε, όσο δεν υπάρχει ποιμένας στην επαρχία μας, για να βάλει τάξη και κανόνες, ο Μάξιμος Θα εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας και ποιμαντικής μέριμνας λόγω της ανίατης ασθένειας Δεσπότη μας. Παρακαλούμε και δικαιούμαστε να ζητήσουμε η Ιερά Σύνοδος να βάλει σε τάξη τον ηγούμενο Μάξιμο. Να του αφαιρέσει το διακόνεμα ης ηγουμενίας και του εξομολόγου, μέχρις ότου να εκλέξει τον διάδοχο, του σεβαστού μας Αγαθόνικου. Αν Μακαριότατε δεν αφουγκρασθείτε την δίκαια φωνή μας και την αγανάκτηση μας Θα αναγκαστούμε παρά η θέληση μας να απευθυνθούμε και πάλι στο πανελλήνιο, με συλλαλητήρια και αποκλεισμό της Μονής. Μέχρι να απαλλαγούμε από αυτόν τον άθεο για να ησυχάσουμε τόσο εμείς το ποίμνιο, όσο και το μοναστήρι μας. Την ηθική ευθύνη για ότι επακολουθήσει δεν θα την έχουμε εμείς αλλά Εσείς και η Ιερά Σύνοδος.


Για η επιτροπή αγώνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.